Insult a la intel•ligència!

Hi ha coses a la vida que costen molt d'entendre, que només estan a l'abast dels grans pensadors, però n'hi ha d'altres que, per la seva simplicitat, haurien d'estar a l'abast de tothom. Per altra banda, reconec que, o bé em sento insultat, o no ho entenc. A veure si m'ajuden a aclarir-ho. 

El fet és que el Parlament de Catalunya (allà on diuen que hi ha la representació del poble) actualment està format per 135 diputats i entenc que les decisions es prenen per majoria. Si dividim 135 entre 2, això ens dóna 67,5; és a dir, la majoria és en 68 diputats. 

La cirereta al pastís del referèndum del 13D ha estat l'èxit de la societat civil; molts intentaran d'apropiar-se'l, però realment és un èxit de la gent anònima. Felicitats a tots, ells i elles, a tots els milers de voluntaris que ho han fet possible. El que em desconcerta, però,  és com, concretament un parell de partits amb representació parlamentària han pogut fer campanya pel sí i actes unitaris quan la suma dels seus diputats, 48 + 21, dóna exactament 69. Dit d'altra manera, el proper dia que hi hagi sessió, podrien declarar unilateralment la independència de Catalunya i encara els en sobraria un. 

A veure, a veure, a veure si ho he fet bé, “no ens poséssim pas nerviosos”, que diria La Trinca. 135 dividit per 2 són 67,5, oi? Ells sumen 69, oi? 69 és major que 67,5 també, oi? Aleshores, o ens prenen el pèl i d'aquí que em senti profundament insultat, o realment no ho entenc. Però és massa senzill com per no poder-ho entendre... 

Total, o esteu o no esteu per la independència! El poble, els voluntaris, la societat civil ha sigut capaç d'organitzar un referèndum exemplar, mentre que vosaltres, diputats, no vàreu voler ni entrar a debatre al Parlament la Iniciativa Legislativa Popular que es va presentar fa tot just mig any sobre la qüestió. Senyores i senyors diputats, la gent d’aquest país no som estúpids! O la declareu i treballeu per la independència, o aparteu-vos del camí i deixeu pas,  que n'hi ha que sí que volen entrar amb aquesta intenció! Qui voleu que us cregui!?

Comentaris