Antònia Bardolet, una estrella en l’univers vigatà

Probablement, la societat vigatana de mitjans-finals del XIX i principis del XX sigui l’època més esplendorosa que mai ha viscut Vic des del punt de vista cultural. Encapçalades pel canonge Collell, en aquella època hi convisqueren figures com Narcís Verdaguer; Manuel Serra i Moret; Raimon d’Abadal i Calderó; Mercè Font i Codina; Martí Genís i Aguilar; Josep Pratdesaba, o Josep Gudiol i Cunill. Aleshores es bastí una mena d’univers vigatà que liderà la Renaixença literària i altres àmbits.
 
Dintre d’aquest univers, una de les estrelles que hi va brillar amb llum pròpia fou Antònia Bardolet. Hi brillà des del punt de vista científic, literari, social, cultural, reivindicatiu en pro de la igualtat de la dona… una autèntica dona polifacètica que el temps, malauradament, l’ha condemnat a l’oblit. 

Mitjançant Antònia Bardolet, una estrella en l’univers vigatà (ISBN: 978-84-09-56998-4) tractarem de destacar diversos dels seus vessants i intentarem recuperar la figura d’una dona del tot extraordinària i molt avançada al seu temps. 

Des d'aquí el podeu comprar, compartir i previsualitzar.

No cal dir-ho però ho dic, si el compreu, si el llegiu i us agrada, qualifiqueu-lo bé. Sinó... també. I si voleu compartir la vida i obra d'aquesta vigatana extraordinària, només cal que reenvieu l'enllaç d’aquesta pàgina. El boca orella és el tot. Espero i desitjo que el gaudiu.

Comentaris

 1. No hi haurà ningú al món, que parli de la nostra ciutat amb l'amor i estima que hi posa aquest escriptor.
  Tant de bo totes les glòries vigatanes, que en són moltes, siguin conegudes arreu del món.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Lídia.
   El món és molt gran i molt petit a la vegada. Tot i que hi ha glòries vigatanes de talla mundial, el cert és que interessa només a quatre vigatans.

   Elimina
 2. Preciós , he gaudit llegint les vivències d'aquesta polifacètica gran dona , tant per les rondalles , poemes i narrativa , una gran feina , Gràcies .

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Josep.

   Confiem veure-la algun dia a la Galeria de Vigatans Il·lustres.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada