Quant a mi

Sóc en Carles Costa i Muntadas. A mi, personalment, m'agrada dir que sóc persona humana. Més d'un m'ha dit que tota persona és humana, però jo no ho penso pas igual. A més, si busqueu en darreres notícies veureu que els simis, si mal no recordo, es poden considerar persones no humanes. No obstant, la condició de persona humana em ve fruit del gran programa que va fer el Miquel Calçada i Olivella a la dècada dels 90: Persones humanes. Amarat de l'esperit d'aquell programa, m'hi considero.

Dit això, tothom és o pot ser una cosa però la gent la pot veure d'altra manera. Des d'aquest punt de vista, sóc Enginyer en Informàtica de Sistemes per la UOC. M'intento guanyar la vida com a programador en una gran multinacional. Per altres gent sóc un número, i per altres absolutament res. Ser o no ser... som el que la gent vol que siguem o com ens volen veure... sense perdre mai la nostra pròpia essència (que alguns veuen i altres no).

Tot amb tot, sóc una persona amb moltes inquietuds, ganes d'aprendre i adquirir coneixement dia a dia. Una de les meves màximes és «La humilitat i la reflexió són el nèctar i l'ambrosia del coneixement». Naixem ignorants, i la humilitat i el pensar i reflexionar sobre el que llegim, observem, experimentem, és el que ens dona coneixement. No obstant això, morim i morirem ignorants. Ja ho va dir Sòcrates: «només sé que no sé». I aquesta humilitat és la que ens permet escoltar i aprendre coses noves cada dia.

En el temps lliure, que en disposo poc, m'agrada aprendre... especialment coses sobre Vic. Si bé treballo per viure, una de les coses que em dona vida és Vic. Vic, la seva història, la seves glòries... En sóc un enamorat. Una primera incursió literària pública va ser el llibre Un passeig per Vic. Recentment (febrer del 2021) he publicat Glòries Vigatanes. Confiem que en puguin venir més més endavant. No és l'únic treball que he fet públic. També vaig escriure fa molts anys Construint la meva Catalunya idealUna altra gran passió, és la cuina. En el meu imaginari tinc un restaurant que es diu Níssim. Finalment, he estat el vocal del Temple Romà del Patronat d'Estudis Osonencs des del març de l'any 2018 fins el març del 2022.

Comentaris