La fi de les empreses de telefonia mòbil

Alguns pensareu que estic boig, que són un insensat, un inconscient, i totalment ignorant, però permeteu-me que vaticini que les empreses de telefonia mòbil, tal i com les tenim concebudes a data d’avui, tenen els dies comptats si volen fer el que han anunciat i ja s’està fent a EUA.

La notícia que ha sortit als mitjans és que volen fer pagar per rebre trucades. Sí, ho he escrit bé, per rebre trucades (evidentment també per fer-ne). La idea de la UE, és que, ja que a finals de juny presentarà una recomanació per retallar les tarifes entre operadores, la manera de compensar aquesta disminució d’ingressos seria fer pagar per rebre trucades.

A veure, a algú li diu res Skype? I com ell n’hi ha molts més. Són programes per trucar a través d’internet on, entre usuaris connectats a la xarxa, és completament gratuït. A algú li diu res, xarxes wifi públiques? Són aquelles xarxes sense fils on hom es pot connectar gratuïtament.

A veure, doncs, sense ser un crack de les matemàtiques, si fem:

Programes per trucar per internet + xarxa wifi = trucar gratis

Una altra pregunta: a algú se li acut el motiu perquè totes les operadores regalen les trucades als telèfons fixes?, perquè prefereixen vendre paquets amb televisió?

En fi, potser estic dient una bestiesa, però no em negareu que és una bestiesa amb sentit i amb arguments.

Si acaben duent a terme aquestes mesures, només cal que ens fem amb un terminal mòbil que es pugui connectar a internet, i del programari adequat per trucar a través d’ell, i el problema s’haurà resolt. Petit contratemps... aquesta terminals, a data d’avui, no són pas barats.

Comentaris