Els caixers automàtics

Desconec amb quina regularitat aneu al caixer automàtic a treure diners. És una cosa relativament freqüent; ja sigui per treure diners per passar la setmana, mes, o nit. I és una cosa que des de fa temps em té certament desconcertat la manera amb la qual la gent treu diners.

Perquè malgrat hi hagi crisi, la gent continua gastant i treien diners (cosa que em sembla molt i molt bé) i sovint quan et disposes a anar al caixer, hi trobes gent. Aleshores, per aquella regla noble i educada no escrita, t'esperes pacientment i/o fas cua.

Però què passa quan l'espera comença a ser impacient? Què hi va a fer la gent als caixers electrònics?

Després de molt donar-hi voltes:
 • Per molta gent, sempre que va el caixer és la primera vegada i no sap com funciona. Cosa difícil d'explicar...
 • Molta d'altra aprofita que no llegeix mai per llegir “literatura” en format digital. Tanmateix, no sé fins a quin punt es pot considerar literatura el que està escrit en un caixer i ni tant sols si és quelcom massa interessant (llevat de les possibles promocions i d'altres coses).
 • Molta gent és lenta per sí i, malgrat haig fet les accions centenars de vegades, encara li fa falta llegir-ho absolutament tot.
 • Molta gent s'avorreix i aprofita una estona que té, no només per actualitzar la llibreta, sinó per repassar-la explícitament davant del mateix caixer. Suposo que no fos cas que hi hagués algun error i el poguessin rebatre al mateix caixer...
 • De la gent mencionada n'hi ha poca i sóc jo que em trobo quasi sempre amb uns dels 4 casos anteriors per infortuni.

El fet és que sovint, quan vaig al caixer, em trobo amb una d'aquestes circumstàncies i acabes perdent un munt de temps per una acció que, a priori, no són més que un parell de minuts. La metodologia és fàcil:
 1. Introduir la targeta
 2. Introduir la quantitat a treure (sovint imports als quals s'hi pugui arribar amb bitllets de 20 i 50).
 3. Introduir el número secret; que generalment és ****, i que alguns, per ser secret i perquè ningú el trobi, el porten escrit a la mateixa targeta...
 4. Recuperar la targeta.
 5. Agafar els diners.
 6. Deixar pas a la gent que s'espera que tenen coses a fer i que no tenen ganes de perdre temps de la seva vida en un caixer.

Comentaris