Mossos, mossos i d'altres

Segons el diccionari de l'Enciclopèdia Catalana: “noi gran, xicot, minyó”. D'aquí ve el títol; que no només fa referència al cos policial.

Me'n volia estar de tornar a parlar del tema, però és que no puc. No diré res sobre el pla Bolonya, perquè ja ho vaig fer fa un temps, però sí sobre més o menys el que està comportant els darrers dies. 

Els mossos i mosses estudiants han tornat a ocupar facultats. Però què s'han cregut aquest quatre? Perquè estic segur que són una minoria, però, com sol passar, la que se sol veure i fer sentir. Em sembla lamentable que això passi avui en dia i que quatre (probablement mal informats o senzillament són antisistema) no permetin que la gent que vol seguir el curs en normalitat no pugui.

Per altra banda, els presumptes estudiants han dit que dijous es manifestaran i que, peti què peti, passaran per la Rambla. Però què és això? Es pensen que és xauxa? 1) les manifestacions s'han de convocar i informar perquè seguin degudament autoritzades; passa sovint que les manifestacions no són autoritzades com ha passat altres vegades. 3) qui són els presumptes estudiants per dir que es passaran les normes pel folre i baixaran per on vulguin quan mai ningú s'ha manifestat per La Rambla? 4) quin cost té això per tots els que no estem en contra de tot això? I ja no dic l'econòmic directament que tindrà per les destrosses de mobiliari, sinó per les hores extres de mossos que pagarem entre tots, o la pobra imatge que donarà Barcelona unes presumptes estudiants fent brega per un dels punts més nostrats del país.

En aquest cas, fart com estic amb aquest tema i tot el que en deriva, si fos de Barcelona, crec que em posaria a la banda del mossos. Si que és cert que la setmana passada es van passar tres pobles i res justifica la passada de rosca i la violència amb la qual van irrompre, però és que ja n'hi ha prou. Aquests presumptes estudiants el que cerquen són titulars, però com diria molta gent “una catxeta de petita no fa mal”. I amb aquests presumptes estudiants, ja s'ha tingut prou paciència. A veure què passa dijous, però que la gent (i els presumptes estudiants també) no se sorprenguin per la batalla campal que hi pot haver després de dir que no es pot passar per la Rambla ni posar en perill la gent que passeja per allà (turistes, avis, etc...) pel sol caprici que uns presumptes estudiants es vulguin manifestar.

No ho veuen que som a Europa? no veuen que les lleis hi són per complir-les? O ara cada col·lectiu s'ha d'agafar la justícia pel seu compte? I per acabar un parell de reflexions. Si els estudiants s'estan manifestant, i els professors fan vagues, qui hi ha a les aules? O és que potser no tenene tant suport com diuen? O si el tenen, per què no reciclem les aules per fer equipaments, o quelcom semblant? Potser en farem més profit...

L'únic que m'agradaria és que la gent reflexionés. L'educació és un tema importantíssim i penseu que els resultats de tot això ho veurem d'aquí a uns anys. Mentre Europa ja ha adquirit hi està adquirint una educació, els presumptes estudiants perden el temps amb totes aquestes coses i fan perdre temps i diners a la resta. I pensar que el dia de demà són els que ens han de governar...

Comentaris