Treball i crisi

Fa dies que, observant el meu entorn em vaig fent un parell de preguntes que, certament, em tenen una mica desconcertat.
  • Què passa amb l'atur?
  • Per a qui hi ha crisi?

Puc començar per respondre (intentar) la segona. Si bé sembla evident que n'hi ha, potser al meu entorn no l'acabo de veure clara, i és que vagis on vagis, a arreu hi ha gent fent despesa, fent compres... restaurants i bars plens, la gent va de viatge, a esquiar... De manera que no sembla que tothom noti la crisi per igual. M'atreviria a dir que si bé veig menys porsche chayene i Touregs, potser veig més porsches normals i d'altres cotxes de gamma alta.

Aleshores què passa? Jo crec que quan ens van dir que no n'hi havia, ja n'hi havia, i ara que hi deu haver si fa no fa la mateixa, la depressió i el pessimisme s'ha apoderat i per defecte ja tenim coll avall que estem immersos en una crisi sense precedents i no ens en sortirem pas. I tampoc és això!!!!

El tema laboral és un altre. Hi ha un parell de coses que em criden particularment l'atenció. Cada dia hi ha més atur, però si navegues per la xarxa tot visitant pàgines on s'ofereix feina està ple d'ofertes; o fins i tot si trobes ofertes interessants i goses enviar currículum, senzillament ignoren el candidat.

Realment és un problema d'atur? O és un problema de personal qualificat? No és possible que navegant per pàgines com classificats.net o infojobs hi hagi un munt d'ofertes laborals diàries i, per contra, cada dia hi hagi més aturats. Com s'entén això? Alguna cosa falla, no? Però què és?

La lectura que faig és que el personal no està qualificat i l'empresari no el lloga o les empreses, com es diu vulgarment, es tiren de la moto i van fent ofertes laborals ignorant la gent que, necessitada, creu optar a unes ofertes laborals; una altra cosa és veure les condicions, però com us dic, sovint ignoren el candidat i no es pot valorar

Segons ens volem fer veure, de feina n'hi ha i no h'hi ha (curiós), altre tema són els aspirants i, en cas que hi n'hi hagi, les condicions que es poden oferir. Però costa d'entendre que sense valorar aspirants a una possible feina, un anunci faci setmanes que es publiqui, oi? Si bé puc entendre que un possible candidat no hagi estat valorat perquè potser es creu haver trobat una persona idònia (o altrament endollada directament) i desaparegui l'anunci, no m'entre al cap que l'anunci continuï a la xarxa però es faci cas omís als possibles aspirants que compleixen els requisits.

Paradoxalment també hi ha l'anàlisi que, si bé durant molt temps ha arribat immigració per treballar, mai hi ha hagut plena ocupació... curiós també aquest tema.

En definitiva, com molts diem, qui té ganes de treballar, treballa. Però tot plegat seria digne d'anàlisi.

Comentaris