Corresponsals a la CCRT

Us heu parat mai a pensar com funciona el tema corresponsalies a la CCRT, la seva?

Ja fa temps que m'ho pregunto i m'ho pregunto perquè realment m'interessa i no és per fer la punyeta a ningú ni tan sols tinc cap ànim d'ofendre el personal.

Les preguntes són:
  • Com és la vida d'un corresponsal?
  • Quantes hores treballa?
  • Quin tipus de contracte té?
  • Què fa mentre no surt al TN?

Imagino que ja us deveu imaginar per on vaig. Quant ens costa tot plegat als catalans?

Posem un exemple. Hi ha notícia a Madrid i el TN es disposa a donar-nos-la. “Connectem amb el nostre corresponsal a Madrid”. Un dia ens surt la Marta Viladot, un altre dia (o a vegades fins i tot el mateix) la Yolanda (Violant en català si no m'erro) López, o en Josep Capella... algun altre dia també surt ... ara no en recordo el nom, i finalment tenim en Sebas Guim que en ofereix la informació esportiva (madrilenya). Això per TV3, però imagino que CatRadio també hi té el seus, igual que potser 324, CatInformació... i així anar fent, i així anar fent com diria La Trinca.

Aleshores què passa? La percepció que tinc jo i segurament molts d'altres, és que aquests corresponsals els veiem la cara només 10 o 15 minuts a la setmana per fer una crònica. En el cas de Madrid, fins a 5 o 6 persones per fer cròniques!!!! Com es fan les cròniques? La pregunta és immediata. Fan falta tantes persones per donar una informació? Cal que una empresa (CCRT) tingui tanta gent fent la mateixa feina? Quant ens costa?

És curiós perquè a més a més, quan passa quelcom extraordinari, encara hi envien un enviat especial!. Potser en l'ocasió que els corresponsals podrien delir-se, van i n'hi posen un altre.

Com us deia, però, m'agradaria entendre com funcionen. Perquè si donem una ullada a mitjans locals, un mateix periodista, sovint presenta, redacta, grava i fa cròniques de tota una comarca. 

I els de la CCRT? Què fan mentre no les fan? O potser sí que es passen 40 hores a la setmana fent i enviant cròniques a la CCRT i llavors aquesta en descarta un 95 %. I els corresponsal que estan a les amèriques o repartits pel món i que els veiem un cop cada setmana?

Algú hauria d'aclarir això. Si més no perquè la gent no tinguem aquesta percepció

Miquel Lutrudis per VicOci, Vic.

Comentaris