La feina ben feta, no té fronteres

Tot i que aquest va ser un lema molt utilitzat fa uns anys, ara ressona novament amb molta força, i és que la feina que està fent Reagrupament està ben – molt ben – feta, i, com diu la dita, la feina ben feta no té fronteres.

I seguint la feina que fa la nova associació independentista amb intenció de saltar a la política en les properes eleccions, això és el que se'n desprèn. Recordem que els objectius fundacionals de RCat són 1) Situar l’independentisme en l’eix del debat polític català. 2) Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la nació catalana. 3) Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català. 4) El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.

Per la manera com està responent la gent i com  actuem a Reagrupament, sembla que anem bé. Mostres del que us dic són les crítiques que  hem rebut últimament amb tota transversalitat, ja siguin procedents de la dreta, de l’esquerra, del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà. Com apuntava fa uns quants dies el president Pujol, se sap que un líder és això mateix, quan se'l critica en massa, i aquest és el cas del metge de Puigcerdà.

Si bé la gent tendeix a queixar-se dels polítics i es mostra cada vegada més desafecta amb ells (no pas amb la política), RCat lluita per canviar aquesta tendència. Ho fem fomentant la màxima participació de tothom i amb la màxima transparència, i mirem de fer-ho ben palès. Per això vam convidar la premsa a la primera i reeixida Assemblea Nacional del passat 3 d'octubre, on els periodistes van poder gaudir d'entrada lliure. Molts dels assistents vam tenir la sensació que bastants mitjans de comunicació (no tots) la van declinar i no la van aprofitar per fer possible  allò de què sovint es queixen en altres assembles: el dret a la informació.

En l’acte del 3 d’octubre es va acordar que els catalans i les catalanes que viuen a l'estranger i que volen una Catalunya millor, es podran reagrupar administrativament com si es tractés d’una altra comarca o districte qualsevol. Un dels resultats d'aquesta decisió és que la propera reunió es podrà seguir per videoconferència, perquè tothom hi pugui dir la seva,  prendre decisions i sentir-se partícip del projecte. No volem que les fronteres siguin un obstacle per a una Catalunya millor. Una altra conseqüència és la presentació, com s'ha fet arreu de Catalunya, de Reagrupament a Nova York el passat mes d’octubre i la propera que es farà a Buenos Aires. I és que el missatge ha d'arribar a tots i totes, siguin on siguin, i si és des d’on es prenen moltes de les decisions d’aquest món, doncs perfecte. Felicitats als companys que han fet possible tots els actes.  Finalment, sense ànim de fer llenya, RCat no s'amaga de res, i es poden consultar bona part dels seus ingressos i despeses des de la pàgina web (www.reagrupament.cat) perquè tothom ho tingui clar.

En definitiva, RCat entra amb força. És una associació moderna, que fa ús de les noves tecnologies per no quedar enrere, que convida  tothom a participar, on tothom hi cap i on totes les idees són escoltades. Sigueu benvinguts!

RCat es concep amb il•lusió, modernitat, transparència i amb les idees clares i contundents. Independència, democràcia, regeneració política. Aquestes són les nostres intencions, que és en bona part el que el país necessita, i és el que els polítics actuals no ens volen donar. RCat no s’ha de comparar amb cap altra força política, ni guarda rancor a ningú. Cadascú ha de fer el seu camí, construir i explicar el projecte que creu més adient. RCat és de tots i per a tots els qui vulguin viure millor, que, si no m’erro, independentment de classes socials, sentiments, nacionalitats, sexe, edat... , som tots.

Comentaris