Valoracions HTC / HTC Desire HD

Necessitava canviar el mòbil perquè el vell ja s’havia quedat molt antiquat. Ja vaig fer unes reflexions sobre el meu primer HTC i, tot i que l’experiència no va ser prou bona, tenia ganes de donar una segona oportunitat a la marca taiwanesa. El cert és que no és una mala marca i, en principi volia comprar alguna cosa que no fos ni d’Apple ni de BlackBerry.

Vaig estar mirant models i, primerament, em feia gràcia l’HTC Desire Z pel tema del teclat; és més còmode un teclat físic que no pas virtual i aquest és l’únic model que en disposava. Però vistes les característiques tècniques, em vaig decantar per l’HTC Desire HD. Segurament, el segon més bo d’HTC amb unes grans especificacions tècniques. Em vaig regir per tres –al meu entendre- grans prioritats: processador, memòria, versió del sistema operatiu. Seguint aquestes premisses, l’HD era dels millors perquè disposava d’un processador d’1Gz (tot i que ja es podien començar a trobar processadors de doble nucli), 768MB de memòria RAM i, finalment, la versió 2.2 (Froyo) d’Android amb la possibilitat d’actualitzar a 2.3 (Gingerbread) via OTA.


Així, doncs, després de fer uns tràmits per comprar-lo, em dirigeixo a diverses botigues de la ciutat capital de la comarca d’Osona i potser de la Catalunya central per comprar-lo. Després d’entrar a diverses botigues, no vaig tenir èxit. I és allò que comences a pensar que aquest mòbil no et convé. És igual. L’endemà, me’n vaig a Granollers i el trobo a la primera botiga que entro.

Ja el tenim i, passat un temps, ja en podem fer unes valoracions. Quant al mòbil en sí, és fantàstic. Ja sabem que la bateria durarà poc, però és fantàstic. On descobreixo que té problemes gravíssims? Amb l’HTCSense. L’HTCSense és un servei d’HTC que et permet controlar el teu telèfon a través de la web; localitzar-lo, fer-lo sonar, bloquejar-lo, esborrar-ne el contingut... També et permet enviar missatges, desviar trucardes... una meravella. Si funciona. I vist d’altres usuaris, a mi tampoc em funciona. I no només no funciona, sinó que dóna molt problemes.

La cosa va començar en que no m’avisava quan m’arribaven sms; amb alguns correus també em passava. Per altra banda, si tenies mols missatges sms, t’aixecaves un dia i se t’havien esborrar tots. D’altres aplicacions anaven completament a la seva... en fi, un fracàs. No només això, sinó que també vaig poder descobrir el pèssim servei d’HTC. Em van dir que netegés la memòria del navegador i que crees novament el compte d’HTCSense. També em digueren que formatés el mòbil... En fi, solucions força incomprensibles des del meu punt de vista quan et reconeixen que el dispositiu falla. La meva solució proposada era tornar-lo per un que funcionés. El mòbil té un mes! Resposta: per tal de canviar-lo, ha de passar un mínim de tres vegades pel taller. És a dir, saben que tenen dispositius defectuosos i pretenen que et quedis sense mòbil durant setmanes perquè l’has d’enviar a Madrid.

Conclusió si us heu de comprar un mòbil. HTC + Android és una molt bona opció sempre que no tinguis problemes amb els senyors d’HTC; si acabeu comprant un HTC, que conegueu el risc. Jo finalment he desactivat l’HTCSense i sembla que la cosa funciona. I el mòbil en sí i l’Android és fantàstic.

Comentaris