L'AMI

Un gran acord. Això és el que necessitem. I, d’altra banda, algú que tiri pel dret. Conscientment i responsablement, és clar. És on crec que podria actuar de manera decisiva l’Associació de Municipis per la Independència. Ja ho vaig dir en una entrada anterior que no li veia el què, tant a l’ANC com a l’AMI si no es feien les coses d’una altra manera. Vull dir, signar manifestos, ajuntar-se uns quants per parlar i tot plegat queda molt bonic però, què més? 

És per això que no li veig el què a l’AMI tal com ho tenen muntat. Sí, no sé quants municipis -crec que la meitat de Catalunya- s’hi han adherit. Fantàstic. Amb quina finalitat? Pregunta al Vila d’Abadal i al a resta d’alcaldes i regidors adherits: penseu anar contra la disciplina de partit o quan arribin les eleccions fareu campanya pel partit corresponent? Ah... Parany! Que diria el gran Miquel Calçada! Algú s’aventura a afirmar que tots estarien disposats a trencar la disciplina de partit per Catalunya? Jo, crec que no. 


Crec que no perquè, molts dels alcaldes i regidors, la seva economia depèn de la fidelitat al partit i... mossegar la mà que et dóna de menjar... Diguem que és difícil. Molts diuen que sí mentre no comporti cap altre risc més enllà de donar la cara per la independència. Vaja, res més del que puguem fer tants altres salvaguardant que molts no tenim la seva posició. No em passa per alt casos inèdits com el que ha protagonitzat Ernest Maragall aquesta setmana amb el tema del pacte engany fiscal però, no es pot comparar els recursos econòmics que té Ernest Maragall amb els de la majoria d’alcaldes i regidors de Catalunya. 

Per tant, proposo modestament que: 
  1. Tots els alcaldes i regidors adherits a l’AMI, si realment volen la independència i hi estan compromesos, que ho demostrin. Que es comprometin públicament a amenaçar en trencar la disciplina de partit i anar-hi en contra si cal, per anar a favor d’una candidatura única creada amb aquesta finalitat. Per la independència és imprescindible CiU però, no és l’única necessària. Per entendre’ns, que tots els polítics els diguin als seus partits: “o anem per aquí, o tots els adherits a l’AMI anirem per allà”. Responsabilitat i amenaça. 
  2. Evidentment, que es presentin a les properes eleccions amb aquesta finalitat. El cap de llista, podria ser perfectament el Vila d’Abadal. Desconec si ha rebut cap oferta per ser cap de llista d’alguna candidatura; si no fos així, s’està perdent una oportunitat. 
I, a veure què passa. Si més no, sortiríem d’alguns dubtes. En primer lloc, veuríem el compromís real de la gent de l’AMI. En segon lloc, possiblement es podria crear alguna cosa unida amb una finalitat concreta. Si s’hi ha afegit tants municipis, alguns cosa hauria de voler dir; més enllà de la foto. En tercer lloc, si la gent tan reclama unitat, llavors ja la tindria; altra cosa és veure què faria... Què més que una candidatura creada de la unió de la meitat dels municipis de Catalunya on els seus alcaldes i regidors fessin campanya consensuada i sota el mateix objectiu? Ja sabem que generalment, a les municipals, la gent vota més la persona que no pas el partit de manera que, algun premi hauria de tenir si tots demostréssim el que mostrem. 

Fem recompte. Candidatura avalada per la meitat dels municipis de Catalunya + Reagrupament + E(RC) + SCI + CUP (per cortesia, hi podríem posar també els de Bon dia Catalunya i CLIC i d’altres que ara no en recordo el nom), cadascú disputant-se pels seus diputats però, fent campanya per la independència. Sincerament, crec que faria trontollar a més d’un i de dos. Altrament dit, faria moure fitxa d’una punyetera vegada.

Comentaris

  1. No nia prou en fer bons escrits, també si a de se. Tinc entès que ja sent fet reunions am diferents partits per a nard junts a las properes municipals. Es el que toca.
    Salut

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada