El dret a ser informat

De fet són dues notícies en una. Però com que la meva manera de ser és el queixar-se força per tot, prefereixo destacar el fet de ser informat correctament i degudament; i el més important, verídicament.

El fet és que avui al migdia he sentit que TV3 (la seva) ha adquirit els drets televisius per emetre la Champions League per tres temporades a partir de la temporada... 2009-2010; és a dir, la temporada que ve no, sinó l'altra. Fins aquí tot correcte oi?

Ha arribat al vespre, i penso: “a veure que diuen a TV3 (la seva)”. En Pellicer ens anuncia tot anotant-se un gol per la casa que TV3 (la seva) ha adquirit els drets televisius per emetre la Champions League per tres temporades a partir de la temporada ... 2008-2009; és a dir, l'any que ve. Com passa el temps, oi? I per altra banda, que grans que són a TV3 (la seva), oi? Adquirir els drets de la Champions, competint amb Sogecable, Tele5 i Antena3... Quin poder econòmic que tenen... quin orgull...

En fi, uns minuts abans de veure la notícia a TV3 (la seva), se m'ha acudit posar Cuatro (perquè el que deien a TV3 (la seva) no m'acabava d'interessar). Anuncien que TVE (també la seva), conjuntament amb les televisions públiques de les comunitats autonòmiques (TV3, Canal9, TeleMadrit...) i la productora de La Sexta (Media Pro si no m'erro), s'han fet amb els drets. Caram! Com canvia el tema, no?

És a dir, s'han hagut d'aliar totes aquestes cadenes públiques (que les paguem entre tots) per poder superar les ofertes de les televisions privades... D'això es queixava Cuatro, que diu que, tenint en compte que només TV3 (la seva) sol té un deute de més de 1000 milions d'€uros (les altres no tant, però per aquí van els trets)... com es podien embarcar amb una despesa de tal magnitud... amb els diners dels contribuents!

Tantes lectures com possibles fonts d'informació; quedeu-vos amb la que més us agradi.

Comentaris