La gent passa del Windows

Dies endarrere va sortir la notícia que Microsoft deixaria de distribuir el seu sistema operatiu Windows XP. Un dies més tard, sortia un altra notícia on deia que el mateix gegant informàtic admetia errors al seu sistema operatiu Windows Vista i demanava perdó.

El fet és que tots aquells que optem preferentment pel sistemes operatius lliures i programari lliure ja no som uns freaks dels que ja no es troben sinó que la cosa va a l'alça. Generalment la gent comença per provar nous programes descarregats des de la xarxa que són de distribució lliure i gratuïta (és el cas del popular navegador Firefox) i alguns, cansats dels preus i la qualitat (gens bona relació) de Microsoft, s'acaba canviant posant paral·lelament un parell de sistemes operatius, i quan s'acaben convencent que el gratuït és millor, s'acaba canviant.

És habitual en la gent que en sentir Linux, es posi les mans al cap... per allò tan típic anomenat ignorància. Però una vegada instal·lat i veuen que no es penja, que l'entorn gràfic és familiar, i que majoritàriament es pot fer el mateix que feien amb el seu antic Windows... s'acaben passant.

Fora d'aquest àmbit trobem els Apple. De gratuïts no en tenen res, però la gent comença també a decantar-se per aquesta arquitectura gràcies a la seva robustesa, facilitat i sobretot disseny. L'últim en reconèixer-ho ha estat un dels creadors del vell Windows 95.

Particularment penso que ja està bé que el mercat s'obri i que la gent de Microsoft es posin les piles. Veient programari que darrerament han desenvolupat, em dóna la sensació que van a remolc de totes les altres arquitectures... però bé. Tot el monopoli que tenien els havia fet agafar massa confiança i sobretot mandra ; ara tot són presses.

Comentaris