"Parlant la gent s'entén". Vols dir?

Sempre he sentit de la gent la frase: “parlant la gent s'entén”. I no negaré que sigui certa, però si ara tractéssim en termes matemàtics, diríem que perquè la gent s'entengui, parlar podria ser condició necessària però no suficient.

Després de molt de temps donant-t'hi voltes i esmerçar-me per creure-me-la... doncs no ho acabo pas de tenir gens clar. Com us deia, parlant la gent s'entén, però a cops de bastó, s'entén força millor; la cosa és més directe.

A veure com m'explico perquè no sigui mal interpretat. No estic fent una crida a la violència, que quedi clar. I sí, aquesta petita nota està dedicada a tots aquells i aquelles que creuen fermament en aquesta frase i sovint els (ens) prenen el pèl fent-ne ús.

Ja ho hem vist... perdó!!! alguns fa temps que ho hem vist, d'altres encara es neguen a veure-ho. Com anava dient, ja hem vist i ens han demostrat que aquesta frase no és més que això, una frase.

Com sempre, anem a posar uns exemples per il·lustrat el tema i veureu que no fujo massa d'estudi i possiblement tinc part de raó. Zona de càrrega i descàrrega a les ciutats; aquelles zones de color groc. Ens podrien dir: “aquí, no s'hi pot aparcar”, i nosaltres, que “parlant la gent s'entén”, en fem cas... o no! Per què creieu que existeix la grua i posen multes quan algú hi aparca? Doncs perquè alguns s'hi que ho entenem parlant, però d'altres només comprenen les coses a cop de bastó. També ens podrien dir “aquí no correu més de 50”; oi que també s'entén? Doncs no, n'hi ha que no ho entenen fins que reben una bonica multa o retirada del carnet...

Com també ens podrien dir: “no us drogueu, que és dolent!!!!”, però és clar, hi ha gent que tampoc ho entén parlant i necessita fets, garrotades, per entendre-ho.

És el que ens passa als catalans. Però els catalans som tant... innocents, que no entenem les coses ni parlant, ni a cops de pal, ni a garrotades.

Senyors i senyores, amb Espanya i els que els representa (des del PP fins al PSOE), parlant no ens entenem!!!! i no és pas per culpa de la llengua.

Comentaris