La TDT

Amb cercles reduïts i amb confiança ja ho he comentat vàries vegades, però dir-ho amb veu més alta o públicament, la gent et pot prendre per boig .Però quan veus que altra gent (força més mediàtica) també ho comenta, llavors et penedeixes una mica de no haver-ho escrit abans.

I és que dies enrere la meva mare em preguntava. "És això el que s'ha de posar per poder veure la TV?". I jo li responia: "Mires la TV?"; cosa que ara no és important, però automàticament li deia: "A més, això de la TDT durarà 4 dies".

I sí, penso que durarà 4 dies (o 8, vaja). A data d'avui jo no en tinc pas i tampoc tinc previst, de moment, posar-ne. I com jo, veig que molta gent també en passa una mica. Per una banda, sospito que és una nova manera de fer-nos gastar els diners envà. Si recordeu quan el govern ens deia que compréssim vehicles que anessin amb dièsel i no gasolina. Just quan gran part de la població tenia cotxes que consumien dièsel en comptes de gasolina, el gasoil va resultar més car que la gasolina. Tot i que el govern no crec que tingui massa coses a dir amb el preu del petroli, si que gran part del preu del petroli són impostos que recapten (si no m'erro)

Però bé, com us deia, la TDT em sembla una cosa semblant; tot i que força més barata, és clar.

Jo penso que el futur no és la TDT, i que quan tothom (o bona part) hagi fet la petita despesa de la TDT, començarà a promocionar-se la TV IP; és a dir la televisió per internet;  molt més barata i accessible per qualsevol televisió que disposi d'una connexió a internet i sense dependre de les llicències. I és per això que veig que no tindrà massa èxit la TDT, perquè d'aquí a 4 dies (o 8), hi haurà un munt de canals via internet. El programa que vulguis, a l'hora que vulguis i com vulguis.

A les llars hi haurà un ordinador amb un disseny atractiu al menjador de casa que ens farà tota aquesta feina. Portals a Internet que ens vendran pel·lícules, sèries i d'altres coses amb molt bona qualitat que les podrem veure a temps real. És evident que també n'hi haurà de gratuïts!

Per més Inri, entenc que, a banda de poder triar programa i hora, fins i tot ens podrem fer una programació a mida. Penso que funcionarà com una cistella de la compra que ara ja hi ha a internet. Aniràs agafant programes i et crearàs una programació a mida. A les 8 el bon dia Catalunya, a les 13:00 el programa de x del canal y; a la tarda no sé què més, i al vespre la pel·lícula z que faran al canal t o comprada (o no) al portal p.

El concepte audiència i l'”en directe” se substituirà per “descàrregues” o “visualitzacions”.

Si us sóc francs, no crec que aquest futur sigui molt llunyà. És més, crec que ja hi ha canals que emeten per IP. En els temps que vivim que cada dia hi ha més teleescombraries, menys horaris, més globalització i més oferta, ha d'arribar el punt que cadascú es pugui fer una programació a mida, a l'hora que vulgui i com vulgui.

Potser alguns pensareu que he embogit una mica, però en parlem en un futur proper... 

Comentaris