Maneres per desmuntar la consulta (2/2)

Avui continuem amb altres formes de desmuntar la consulta per la independència. Com ho havíem deixat, el tema democràtic i legítim, no era l'únic problema. Si el govern català tirés pel dret i se saltés la llei espanyola formant-ne part (això és important tenir-ho clar), deixant de banda que hauria de pagar les responsabilitats que se’n derivessin, imagineu que l’estat espanyol entrés a jugar a la partida. Molt bé, a mi, se m’ocorre, senzillament, començar a empadronar gent de fora de Catalunya a Catalunya. Ep, és perfectament legal! Alguns recordareu que quan van il·legalitzar l’esquerra abertzale al País Basc, coses de la vida van fer que a molts pobles independentistes hi guanyés el PP... Senzillament, qualsevol es pot presentar a regidor a qualsevol poble de l’estat espanyol. Per tant, per aquí també ho tindrien fàcil. A més, malgrat la llei de consultes no ha estat recorreguda, com que l’estatut(et) és una llei orgànica espanyola (sovint ens n’oblidem), si cal recórrer-la o tombar-la, com que juguem en camp contrari, no crec que els costi massa. Però, seguim.

Imagineu que, malgrat tot això, encara tiren endavant amb la consulta. Bé, és tant senzill com seguir per donar instruccions des dalt de tot (des dalt de tot, de Madrid, que Barcelona és un nivell per sota! Tinguem-ho clar també) per tal que no es facilitin infraestructures (col·legis electorals) ni urnes. Repassem alguns dels municipis més poblats de Catalunya: Barcelona (CiU + Unitat per Barcelona sumen 16 regidors, mentre que PSOE i PP en sumen 20; caldria veure què fan el 5 d’IU); Hospitalet de Llobregat (PSOE i PP i PxC, sumen el 77.77% de regidors; ERC ni tan sols hi és representada); Badalona (PSOE i PP sumen el 74%; ERC tampoc hi és, i CiU té 4 regidors); Terrassa (PSOE i PP sumen el 55,55% i passa quelcom semblant amb CiU i ERC). La darrera ciutat amb més de 200.000 habitants és Sabadell (PSOE + PP sumen el 59.25% i, en referència a les forces nacionalistes, tenim CiU amb 5 regidors i caldria veure què farien IU i ES. Em penso que és suficient que des de dalt, es donin instruccions per tal que no es facilitin les coses... La primera gran ciutat (onzena de Catalunya i amb menys de 100.000 habitants) que tenen majoria nacionalista és Girona, on CiU i CUP, disposen del 52%. Què farien aquests municipis (exceptuant Girona) si reben instruccions de no facilitar les coses?

Però, fent més ciència ficció, imaginem que, arribats a aquest punt, ho tirem endavant. “Adelante!”. Se m’ocorre que des de dalt de tot, es donen instruccions per, no votar no, sinó fer una crida a l’abstenció directament. Ja m’ho imagino... Això seria força clau perquè si només van a votar els independentistes i sota totes aquestes circumstàncies, sí, es guanyarà però, de quina xifra de participació estaríem parlant? Siguem realistes...

I quan tot acabés (em costaria de creure que tot això acabaria bé) ens presentem a Europa i demanem que volem ser un estat de la Unió Europea. Que hem fet una consulta sense el consentiment de l’estat espanyol, amb una llei de consultes que ens l’hem fet venir bé, amb una baixa participació i on la majoria dels unionistes no han votat. Jo, si fos Europa, em faria un fart de riure.

Per contra, la opció bona, la de la declaració unilateral, és infinitament més senzilla. Es munten unes eleccions autonòmiques com s’han fet sempre; aquestes sí que serien, possiblement, les darreres. Són perfectament legals i legítimes perquè s’han fet així des de la pseudodemocràca. L’estat espanyol, sota la seva llei, ens facilita el cens, els col·legis electorals... a més, la festa la paguen/paguem tots els espanyols; repartim costos, que més voleu! Aleshores, uns partits escriuen en el seu programa electoral que si són majoria, declararan la independència, allò de “sapigueu que si em voteu, pretenc fer això; esteu avisats, voteu a consciència”. Això no és nou, Regrupament ja ho va fer en una ocasió i va ser perfectament legal i, ERC ho va contemplar en les darreres eleccions. Votem. Fins aquí, tot legal i amb les armes de l’estat espanyol.

Guanyen (m’agrada creure-ho) les opcions de la DUI. Mentre no facin l’acte de declaració, no estàs cometent cap il·legalitat. En el moment que fas l’acte, trenques amb la legalitat espanyola i passes sota legalitat internacional on, vés per on, s’ha demostrat que tampoc és cap il·legalitat. No només això sinó que, si Espanya es posa en pla xulesc, es queda amb tota la hipoteca i posem un impost sobre les nostres carreteres on tot el que vagi o provingui de l’estat espanyol es fa pagar; quelcom semblant a l’eurovinyeta però, només per Espanya (és un exemple). Catalunya, per posició geogràfica, pot fer aïllar Espanya del món, així que, utilitzem les armes que tenim. Cal tenir en compte que Europa està pel Corredor del Mediterrani i Espanya pel central; malgrat no tingui un duro. Es donaria la paradoxa que Catalunya, tindria la paella pel mànec. Fi de la història.

Comentaris