Kamehameha

Per trencar una mica amb la rutina política de les darreres entrades, avui escriuré sobre curiositats de Bola de Drac. Els que no coneixeu la sèrie de dibuixos animats 1) Us la recomano i 2) No sé si entendreu massa el que us explico. El fet doncs, és que una de les tècniques més poderosos que té en Son Goku i que va aprendre del Fullet Tortuga és el Kamehameha. Els entesos diuen que, tot i ser de les més importants, n’hi ha una que la supera: és la bola Henki ensenyada pel déu Kaito i que va servir per derrotar a Freezer si mal no recordo. Disculpeu si alguns dels noms no s’escriuen com els escric. 

Així doncs, vaig quedar molt sorprès quan fa uns dies, vaig sentir a parlar per la televisió sobre un rei. El rei Kamehameha I. Ostres! No pot ser... És possible que l’atac per excel·lència de Bola de Drac faci referència a aquest rei? Si em diuen que sí, m’ho crec. Entre altres coses, perquè els autors de Bola de Drac, realment són molt bromistes. I, sinó, ja m’ho explicareu al final de l’entrada. 

El rei Kamehameha I també és conegut com a Kamehameha el gran (1737 o 1758). En l’idioma hawaià significa “el solitari” però, darrera d’aquest significat, s’amaga un gran nom, un gran guerrer, un gran líder, un home amb una força sobrenatural. Conta la llegenda que va néixer el mateix dia que va aparèixer el cometa Halley per les illes Hawaianes. Deia també una profecia, que aquell guerrer nascut, seria el que uniria totes les illes del Hawaii. Així fou, d’aquí que també se’l conegués com el Napoleó del Pacífic. Durant el seu regnat, va preservar la independència de Hawaii. Cercant més enllà, certament sí, té relació. Però, la broma dels creadors de la gran sèrie continua amb els noms dels protagonistes. Vegem-los. 

Alguns dels noms de la raça Sayan (la dels Superguerrers de l’espai), tenen nom de vegetal. Així doncs: 
Kakarotto (antic nom de Goku): deformació de l’anglès carrot (pastanaga). 
Vegeta: Vegetable (vegetal). 
Raditz: prové de l’anglès radish (rave). 
Nappa: és una varietat de la col. 

De la família del Goku, tenen relació amb el cel: 
Goku: regió alta(ku).. del cel(Go); aire. 
Goten: regió inferior del cel. 
El més sorprenent és que Gohan significa “arròs bullit”. 

La família del Freezer tenen noms relacionats amb el fred: 
Freezer: congelador. 
Cooler: refrigerador. 
King cold(el seu pare): rei del fred.

La família de la Bulma tenen noms relacionats amb la roba interior: 
Bulma: bloomer; segons sembla, pantis. 
Dr. Brief (el pare de la Bulma): tipus de roba interior masculina. 
Trunks: calçotets. 
Bra(filla de la Bulma i germana de Trunks): sostenidor. 

Els de la família del senyor Satan, estan relacionats amb el diable: 
Sr. Satan: Satanàs. 
Videl: és un anagrama de devil (dimoni). 

Altres curiositats són que Ten Shin Han és un tipus d’arròs d’una regió xinesa; Oolong y Yamcha són tipus de te; i Krillin deu el seu nom a la paraula xinesa castanya, kurinrin, a causa de la similitud entre el seu cap i aquest fruit sec. Els enemics de la Saga de Majin Boo, ja sigui Babidí, Bibidí o el mateix Boo, van ser trets de la pel·lícula de la Blancaneus de Disney de la frase “Sada cadula sal chicomula bibidibabidi boo”. Com que representa que aquestes paraules són màgiques, d’aquí que el mestre Toriyama les hagi associat al mag. Finalment, un apunt sobre l’exèrcit de la Cinta Vermella. Hi tenim el comandant Red. També els generals Blue, White i Black. Per sota d’aquests, hi tenim els coronels Violet i Silver. Finalment, com a capitans, hi tenim el Yellow i el Dark. 

Sorprenent! A partir del rei Kamehameha he anat trobat per la xarxa el significat dels noms dels protagonistes. Abans no acabi la Saga GT, crec veuré els personatges d’una altra manera. Quin humor més genial el del mestre Toriyama. Se les pesquen totes. Deixant de banda altres sèries mítiques que van marcar la nostra infantesa i adolescència, Bola de Drac és i serà sempre una de les sèries animades per excel·lència. A l’espera que acabi la sèrie al canal 3XL, a gaudir-la mentre puguem. Llarga vida al Goku.

Comentaris

  1. Brutal! Havia sentit algun significat com el d'en Vegeta, en Raditz i la família Freezer, però ni de tros el Rei Kamehameha I i tota la resta.

    Magnífics dibuixos!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada