Les noves forces especials

El passat vint-i-set de desembre llegia la notícia: «La Fuerza Espacial de EEUU es oficial: Donald Trump establece la sexta rama militar autónoma, la primera desde 1947». Ep! Vagi per endavant que ja sé que no és el mateix espacial que especial, però bé ... no puc estar-me’n de fer la comparació. El que va començar essent una espècie de desig personal, fins i tot caprici del president Trump, finalment s’ha fet realitat. Semblava que quan ho va plantejar al 2018 era broma, però la creació de la Força Espacial d’Estats Units (USSF) ja és un fet. A alguns els semblarà una bogeria... i penso que ho és. Després de les cinc primeres branques, ha arribat aquesta. A títol informatiu, les predecessores de la USSF són l’Armada, el Cos de Marines, l’Exèrcit, la Força Aèria, i la Guàrdia Costera. Després de la Força Aèria de l’any 1947, arriba l’USSF setanta-tres anys més tard i després de signar la nova llei d’Autorització de la Defensa Nacional 2020. 

Per què dic que és una bogeria? Més enllà del procés amb el qual està el president nord-americà i que podria acabar amb la seva destitució (allò de l’impeachment), pel que a data d’avui sembla una cosa poc raonable i/o difícil d’imaginar-se. La nova llei compta amb un pressupost de 738.000 milions de dòlars. No és únicament per l’USSF, sinó per a la defensa nacional. Segons Trump, hi hauria diverses amenaces a la seguretat nacional d’EUA, i la superioritat americana a l’espai seria absolutament vital. Seguint amb ell, la Força Espacial els hauria d’ajudar a dissuadir l’agressió i a tenir un ampli control més enllà del nostre planeta. 

No dic que no pugui ser en un futur però tot plegat em sembla una insensatesa. Si ho pensem bé, els humans (perquè a data d’avui vull creure que ho hem de comptar com un èxit comú malgrat se les fotin americans i russos), tan sols hem posat els peus a la Lluna una vegada, i també hem arribat a Mart amb un robot. Amb aquests precedents, hi ha qui pensa en conquerir l’univers? De veritat? També entenc perfectament que més val prevenir que curar però... cas que no estiguem sols (que no crec que hi estiguem), algú pot creure que els americans tots sols podrien fer front a una presumible invasió alienígena? Soc l’únic que no ho veig? Era una innocentada? No ho crec... la vaig llegir el vint-i-set... 

Més val prendre’s-ho amb humor, com la majoria de les coses. En realitat, en llegir la notícia, el primer que em va venir al cap va ser les Forces Especials de Freezer. Els de la meva edat i més joves ja ho sabeu... la mítica sèrie de dibuixos animats de TV3. Aquí els teniu: 


Aquestes forces especials van aparèixer al planeta Namek després que els avisés en Freezer en veure que els seus sequaços, Dodoria i Zarbon, no podien combatre els guerrers de l’espai. Les Forces Especials Gineu era un equip de guerrers bastant forts i estava format per cinc membres: 
  • Gineu, el capità del tàndem. Tenia com a lema la «Força del Mal!», i l’habilitat de canviar de cos. 
  • Recoome. Tenia com a lema la «Força Absoluta!» i una gran força bruta. 
  • Burter. Tenia com a lema «Força Infernal!» i una gran velocitat. 
  • Jeice. Tenia com a lema «Força Pura!» i una gran intel·ligència. 
  • Guido. Tenia com a lema «Força Animal!» i tenia la capacitat d’aturar el temps. 
Aquí teniu la cèlebre presentació del millor equip del Freezer. Les Forces Especials:


Sento no poder ésser més seriós. D’altres han il·lustrat la notícia amb l’Exèrcit Imperial d’Star Wars... jo no en soc gaire fan... En fi... bromes a part, esperem que mai hàgim de veure com de resolubles i eficients son les USSF de Trump.

Comentaris