Beijing 2008

Sembla ser que al Sarkozy, després que no exclogués la possibilitat d’un boicot a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Pequín, ja li han sortit adeptes. I és que els líders de tres països de la UE ja han dit que no hi seran presents. Aquests són el primer ministres de Polònia (no pas la de tv3, la seva), i dels presidents de Txèquia i Estònia (la que va veure a brillar la Rosa d’Espanya, si mal no recordo).

Un altre que s’hi ha posat pel mig ha estat el president dels EUA, que ha opinat que el Dalai Lama hauria de parlar amb Xina. I ja és cert que parlant la gent s’entén, però també se sap, que no tota la gent vol parlar... prou que ho sabem els que vivim a la frontera amb Àfrica amb els últims esdeveniments ocorreguts...

Què farà la resta? Pas que ho sé! Però sí que sembla que si molts si van afegint, la cosa anirà prenent una gran dimensió i molts s’hi adheriran per pur compromís o per no ser l’aneguet lleig. Obro parèntesis, i reflexiono: què passarà quan la immensa majoria d’estats de la UE hagin reconegut kòsovo? Espanya l’haurà de reconèixer, no?...Tanco parèntesis.

M’estranya que el poble català en massa encara no s’hagi mobilitzat a favor del poble tibetà. I m’estranya perquè sempre hem estat un poble solidari amb els demés pobles que sofreixen, que maltracten, que els hi fan genocidis culturals, que els priven de la llibertat... i un llarg etcètera

De totes maneres, a banda de mostrar la nostra solidaritat amb el poble tibetà, sí que hauríem de mirar de poder fer algun tipus de biocot. Penso “no comprarem productes fets a la Xina, ni a la normal ni a la popular!” És broma, ens seria molt difícil no comprar-los productes, i més encara quan els treballadors són els que menys culpa en tenen i estaríem afavorint l’atur.

Alguna cosa s’hauria de poder fer, encara que fos simbòlica... jo de ben segur que tampoc assistiré a la cerimònia inaugural, i molt probablement que tampoc la veuré per TVE o la Sexta.

Comentaris