Guerra de navegadors

Temps era temps, quan tots navegàvem amb l'Internet Explorer... Però per sort, ara hi ha molta més diversificació. Internet Explorer, FireFox (fill d'aquell popular Netscape Navigator si mal no recordo) són els més comuns, però no hem de deixar de banda, entre d'altres, un tal Opera, i el Safari, que és el dels usuaris Mac i des de fa poc ja es pot trobar per Windows.

Doncs després de mesos d'espera, la versió 3 del navegador Firefox ja està al caure. La versió beta (que significa no definitiva) del Firefox 3 ja us la podeu descarregar des d'aquí. Tingueu en compte, com deia, que és una versió Beta, de manera que d'aquí un temps (diuen que possiblement pel juny) sortirà la definitiva ja que aquesta encara pot donar alguns problemes.

Particularment prefereixo el Firefox per moltes coses. Més ràpid, més segur, per diverses plataformes (Linux, Mac i Windows), en català, i infinitament personalitzable amb l'ampli repertori de les seves extensions. Des d'un corrector català per quan hem d'escriure text a una web, fins a saber el trànsit que fa a Instanbul; passant per saber el temps, aplicatiu ftp, showcase, minimitació de la pantalla al costat del rellotge (minimizetotray)... en fi un munt.

De totes maneres, veient que l'Internet Eplorer perdia terreny vers el Firefox (no recordo quants anys van passar de la versió del seu navegador número 6 a la 7 de no fa massa), ara també ja us podeu descarregar gratuïtament i només en anglès la seva nova versió 8 (també en Beta).

Vistes les dues versions,  però, em continuo quedant amb el Firefox. Sembla com si moltes de les coses del Firefox 2, ara ho puguem trobar a l'IE 8; que curiós, oi? Una de les coses noves que ens aportarà l'IE és l'Automatic Crash Recovery, que restitueix la sessió en cas de fallada i que el Firefox ja ho va incloure en la seva versió 2.

Algun dia haurem de dedicar una estona a veure alternatives als productes de Microsoft que molt sovint són millors.

Comentaris