Si jo fos policia...

Si jo fos policia... podria anar amb bicicleta, cert! Però segurament posaria moltes multes i no pas per recaptar, sinó pas per conscienciar! Hi ha un parell de coses que realment em fan posar de mala lluna quan condueixo. Vull dir que n'hi ha un parell que m'hi posen més que la resta; fins n'hi afegiria un parell més, però totes em posen de molt mal humor! I cada dia m'hi trobo! Estic indignat! Anem a pams:

  1. Els peatons. Què s'han cregut aquests? Dic aquests però som tots, oi? Hi ha dues coses sobre aquests que em treuen de polleguera. De fet s'han de donar les dues amb un altre circumstància simultàniament. El fet és que penso que s'hauria de multar els peatons que quan travessen un semàfor en vermell i/o per un lloc on no hi ha el pas de zebra pertinent o senzillament pel mig de la via i, o fan disminuir, canviar o frenar bruscament un vehicle. És clar, “com que el cotxe ja frenarà, jo passo tranquil·lament”; i si un dia el cotxe, no frena? Què passa? Culpa del pobre cotxe que circula degudament, oi? Si jo fos municipal, això ho multaria.
  2. L'intermitent. Ohhhhhhhhhhhhhhh... Potser alguns no sabeu perquè s'utilitza, o a on és, o ni tant sols si el vostre cotxe en porta, oi? L'intermitent sol ser una palanqueta que hi ha al costat del volant a l'esquerra, i s'utilitza quan vols indicar que gires cap alguna banda; als revolts no cal posar-ho, però sí que cal fer-ho quan hi ha diversos camins. Per què, pregunta: quantes vegades heu hagut de frenar bruscament per deixar passar un vehicle, que, llavors ha resultat que no calia cedir-li el pas perquè trencava però no ho ha indicat (penseu en les glorietes)? També és molt graciós veure cotxes de vàries desenes de milions d'euros, que... potser no els hi va; sovint em vénen de parar i dir-li: “senyor, o senyora, aneu a revisar aquest gran cotxe perquè no us va l'intermitent...”. Quina pena gastar-se tants diners amb un cotxe així i no aprofitar tots els seus recursos, oi? També ho multaria jo!
  3. Amb els llums antiboira passa quelcom semblant. Molts possiblement els passa igual que els intermitents: no saben perquè s'utilitzen, o a on són, o ni tant sols si cotxe en porta (cal dir que actualment em penso que ja en porten tots). El fet és que els llums se solen posar perquè la gent ens vegi. Un cop ens han vist, ja no cal portar-los. És a dir, si anem sols per una carretera posem-los. Un cop tenim un cotxe al darrera, ja no calen. Esteu molestant al de darrera! Què se sent quan us enlluernen amb els llums de carretera?
  4. I per acabar, el que també em molesta molt, és quan algú sembla tenir pressa per entrar a la calçada, et fa frenar bruscament per incorporar-se, i llavors va molt per sota de la velocitat permesa. Coi! No tenies tanta pressa? Doncs accelera, i si no en tenies tanta, deixa passar els que venien!

En fi, si us trobeu amb mi a la carretera, si us plau, sigueu pudents i sobretot vials; no sé si existeix el terme, però serveix per entendre'ns, oi? Utilitzeu tot el que s'ha d'utilitzar i de la manera que s'ha d'utilitzar; jo, i molts altres, us estarem molt agraïts.

Comentaris