Ipod

No he pogut resistir la temptació i he acabat sucumbint. Ja tinc un Ipod. Però estic decebut, molt decebut.

Estic decebut amb els senyors d'Apple. Em creia que eren d'una altra pasta. M'agradaria que Google fes el seu particular reproductor d'mp3 amb el pes de tota la seva filosofia al darrera per fer-los la competència.

Sense fer un anàlisi tipus revistes especialitzades, permeteu-me comentar-vos amb el que jo particularment m'he trobat. Podríem dir “petits problemes” de l'Ipod des del meu humil punt de vista:
  • La bateria.
  • Preu.
  • Funcions.
  • Comandaments tàctils.
  • Els auriculars.
  • Dependència de l'Itunes. 

Respecte la bateria: dura poc i a més, no subministren un carregador; l'has de comprar a part com a accessori.

Respecte el preu:  no és barat com si diguéssim.

Sobre les funcions: té un munt de coses que generalment no s'utilitzen o no haurien de ser finalitat d'un reproductor de música (i vídeo segons model), però es paguen.

Respecte els comandaments tàctils: amb guants, el tema tàctil se'n va a norris, i és clar, ara que ve el fred... qualsevol va sense guants per poder apujar el volum o canviar de cançó. I jo particularment escolt música tot l'any, faci fred o calor, plogui o faci sol...

Sobre els auriculars crec que poc costaria posar-hi quelcom (espuma, per exemple) que els fes més grans per tal que s'adaptessin millor a les orelles.

I potser el pitjor és la dependència d'un programari específic. Iaquest potser és el més gran de tots els problemes. No només haig de tenir instal·lat un sistema operatiu no lliure (ja sigui Windows o Mac) , sinó que a més, haig d'instal·lar el seu programari propi i exclusiu: Itunes. Programa que, si no instal·les el seu reproductor QuickTime, tampoc funciona. És a dir, per posar música al meu Ipod que he pagat catòlicament, no sóc lliure d'utilitzar el programari que vulgui (si més no de manera còmode perquè sí que hi ha programari, plugins i d'altres que en versions anteriors de l'ipod et permetia posar música) i com vulgui. D'això se'n diu monopoli. Els de Microsoft ho saben molt bé perquè han hagut de pagar diverses multes al respecte. I no estic pas dient que el programari que et fan utilitzar estigui malament, sinó que em queixo que no hi hagi alternativa. Tot usuari hauria de ser lliure d'escollir les coses que vulgui. S'haurien de fer les coses amb independència de plataforma i, llavors, que l'usuari final esculli quin li agrada més. Potser molts acabarien apostant per l'Itunes, però aleshores ja seria elecció, i no obligació. El problema afegit d'aquest programa, fins on l'he conegut, és que no permet sincronitzar amb amb d'altres pc. Vull dir que mai afegeix música, sinó que la substitueix per la que el programar té a la seva biblioteca. I com us podeu imaginar, no tothom tindrà la mateixa biblioteca...

Meticulós? Potser sí. Per la resta tot correcte. Sensacional. Còmode, atractiu, senzill i lleuger... Una altra cosa que m'ha cridat molt l'atenció positivament, són els mètodes o criteris de cerca de música; crec que insuperable. Es pot cercar la música per àlbum, per artista, per cançó, per portada de disc, o senzillament per paraula clau. Tot plegat, com tot, si la informació està degudament i correctament entrada (cosa que facilita l'Itunes però també altres programes permeten fer-ho). Estic convençut que serà un dels regals d'aquestes festes.

Comentaris