Plataforma x Catalunya

Diumenge a la nit llegia la notícia: "Plataforma per Catalunya oficialitza una candidatura per a les eleccions al Parlament català". De bones a primeres espanta una mica. Ja – alguns i algunes – varem sentir vergonya aliena en les passades eleccions municipals perquè Vic sortís als mitjans de comunicació per ser la població on va néixer i créixer aquesta dita formació xenòfoba i racista.

Però anem a pams. Deixeu-me que us digui, sense compartir gens la ideologia d'aquesta formació, que el seu màxim dirigent és dels pocs que fa els deures. Si bé en les eleccions municipals que precedien les últimes ja va treure un regidor i, per molts, va ser un toc d'atenció a la problemàtica immigrant a la resta de forces polítiques, aquestes en van fer cas omís, el van ignorar, com també als seus votants i, el més preocupant, al problema en sí.

Ja no es tracta de ser o no ser racista, xenòfob o qualsevol cosa que es vulgui titllar, sinó posar remei a un problema que, com que no és políticament correcte, s'ha deixat de banda. Veient que els polítics de Vic no hi posaven remei, en les últimes eleccions PxC va passar d'1 a 4 regidors. I llavors ja no va ser un toc d'atenció, sinó un problema sobre problema.

Insisteixo en que no comparteixo gens ni mica el que defensa aquesta formació, però va ser l'únic que va estar amb i pel poble en conflictes amb immigrants en determinats barris. A Vic tothom ho sap. Mentre la resta de polítics treballaven vés a saber perquè o per a qui, i obviant el problema, el màxim dirigent feia feina al carrer. Resultat? Ja es va veure.

No s'hi val en dir ara que Plataforma x Catalunya és un problema. El problema és la resta de forces polítiques. És com si després d'estar menjant de fastfood durant 1 any i sense fer exercici ens engreixem uns quilos. És culpa del fastfood? Jo diria que no. És culpa nostra per no fer res. I és el que han fet els polítics. Res. Si la resta hagués fet els deures la gent no estaria descontenta i no votaria això.

A partir d'aquí, algú ha sabut veure que hi havia un buit, una problemàtica, i ningú que l'afrontés per por a ser titllats de racistes i xenòfobs. Tots? No, n'hi ha un que no. I havent vist com treballa el màxim dirigent de PxC, si es vol presentar al Parlament, de la mateixa manera que va presentar llistes a Vic, Manlleu i El Vendrell a les municipals, imagino que és perquè ha fet números i li han sortit. I això sí que és greu. Que per culpa de la resta de forces polítiques que no posen remei a un dels problemes dels ciutadans, aquests es vegin empesos a votar aquesta formació perquè algú els faci cas.

Però avís als votants de PxC: si no m'erro, ni tant sols la Generalitat té competència en immigració. Aquesta competència és exclusiva de l'estat espanyol. No es nota?

Comentaris