Musculman

"Sóc molt fort, i el meu nom és Musculator! Menjo molta carn perquè m'agrada... molt!"

Musculman, el príncep del planeta Múscul, arriba a la Terra accidentalment, ja que el seu pare el confon amb un porc i el llença a les escombraries. Musculman està obsessionat amb menjar arròs amb vedella, també li agrada menjar alls, que li donen el poder màxim, el poder de volar (tirant-se pets). Sempre va amb la seva màscara de lluitador, per això ningú sap com és en realitat. Sempre va acompanyat del seu fidel amic Mitsú. El seu nom veritable es Sugurú, cosa que no li fa molta gràcia quan el seu pare li diu. Ell és el principal personatge de la serie, es poca traça i ningú l’estima, però poc a poc es va fent famós gràcies a les seves proeses dins del món de la lluita lliure i les victòries en els jocs dels superherois 

Segons informa el diari Avui: “El portal d'internet Facebook acull des de fa uns tres mesos una campanya promoguda per un grup d'amics "per tal de demanar a Televisió de Catalunya (TVC) que torni a emetre la sèrie de dibuixos animats Musculman"”. 

En el moment d'escriure aquestes línies, aquest grup ja compta amb 9000 membres (arrodonint a l'alça). I és que per diverses generacions de la dècada dels 80, hi ha una sèrie de dibuixos que ens marcaren la infància i adolescència; com també alguns programes.

Perquè, qui no recorda sèries de dibuixos tals com Musculman, Bola de Drac, Dr Slump o fins i tot El petit xef o Conan... Des d'aleshores que, vist pels que varem viure aquesta època, els dibuixos ja no són el que eren. Des que tot s'ha convertit (s'ha d'haver convertit) en políticament correcte, que ja res és el que era. Ara no es poden emetre aquells dibuixos plens d'ironia, humor i, val a dir-ho, alguns amb certa violència. Però tampoc crec que els que varem veure aquells dibuixos hàgim crescut amb una mals valors, ni siguem violents, ni hàgim tingut cap trauma per culpa d'això, no? Si més no, no pas més que qualsevol altre menor de les generacions posteriors. Vull dir que, Les tres bessones, i d'altres estaran bé, però una mica de... el que tenien els que miràvem, tampoc aniria malament a la infància d'avui.

Ara molts s'esforcen per intentar recuperar aquestes sèries; normalment cercant-les en xarxes p2p i recol·lectant-ne tants capítols com hi havia. L'esforç, però, és titànic. Fa falta temps per trobar-los, temps per baixar-los, i molt d'espai per emmagatzemar-los (quant a Gb). Però alguns, amb paciència, vehemència i audàcia ho aconsegueixen.

El grup, com bé anuncia també l'Avui, proposen manifestar-se davant de TVC quan arribin als 10000 membres; és a dir, que si la cosa va com desitgem que vagi, no tardaran massa.

En to únic i exclusivament festiu, ja hi poden comptar! Em sembla una bonica manera de retre homenatge a una gran sèrie que es va emetre fa molts anys; de totes manares, m'agradaria que aquesta manifestació fos a favor dels vells dibuixos, més que no pas únicament per Musculman. Son Goku, Dr. Slump, Arale, Conan... mereixen retre el mateix homenatge que el polifacètic Sugurú. TVC diu que no té la llicència, i ens ho podem creure. I cas que la tingués, tampoc crec que perquè 10.000 persones es presentin davant de la televisió autonòmica catalana canviïn d'opinió.

Ai....."Sóc molt fort, i el meu nom és Musculator! Menjo molta carn perquè m'agrada... molt!

Comentaris