Sortir sense fum

Bonica la iniciativa impulsada des de Catalunya i que properament seguiran Aragó, Galícia, el País Basc, Castella la Manxa, Extremadura, Andalusia, Cantàbria i les illes Balears.

Personalment era un tema que em tenia preocupat el de sortir per aquests móns de Déu (amb la interpretació més àmplia de la paraula), i, com si no n’hi hagués prou d’haver de respirar el CO2 de la resta dels que hi havia, havia d’empassar-me tot el que fumaven; que sovint no només és tabac.

La resposta és fàcil: “doncs no hi vagis”. Sí , és clar, i per quina raó haig de deixar d’anar o fer quelcom per culpa dels fumadors? (no voldria obrir conflicte amb els fumadors, eh...). Que escupo jo a la cara de la gent? No trobareu pas ningú que m’haig vist a fer-ho o li hagi fet... 

En fi, el portal és http://www.redrespira.org/intro/, i entre altres coses, trobarem un cercador per trobarr bars, cafeteries,  restaurants, hotels i locals nocturns de les províncies que han seguit la iniciativa. El cercador va més enllà, i, en cas d’escollir restaurant, podem escollir també el tipus de cuina, i llavors ens indica les seves dades (preus mitjos) i com arribar-hi.

Una iniciativa que feia falta, i que no tinc cap dubte que serà un èxit per tots els que ens agrada viure sense fum.

Recordar també, que en els dos anys i mig que fa que va entrar en vigor la llei antitabac, el Departament de Salut ha imposat 177 sancions a bars, restaurants i locals d'oci de tot Catalunya.

Comentaris