Ficar-se el dit al nas

Quan tots teníem entès que era un gest de mal educació, ja hi ha qui ho ha desmentit... i no només ho ha desmentit, sinó que ha assegurat que fins i tot és saludable.

Un moment, un moment, ja us ho explico. El crack en qüestió és el metge austríac Friedrich Bischinger (espero haver-ho escrit correctament). El metge diu i assegura que ficar-se el dit al nas, furgar de manera desinhibida i llavors menjar-se el que s'ha trobat per les fosses nasals... reforça els sistema immunològic als nens i els proporciona una vida més llarga i saludable.

El metge va més enllà i recomana als pares que animin als seus fills a practicar-ho en comptes de renyar-los.

El fet és que ja es sabut per molts de nosaltres que, per exemple, viure amb un gos, fa que els nens tinguin menys possibilitats de sofrir asma (si no m'erro) o que precisament als paisos desenvolupats és on hi ha més al·lèrgies d'arreu.

Conviure amb animals i animalots i amb més o menys brutícia ens fa menys vulnerables; suposo que per allò que el cos reacciona i llavors ja està preparat per moltes més coses.

Doncs vinga'n! Ànims a tots. Que allarguin l'interval de vermell als semàfors, que d'aquesta manera també ells contribuiran a la nostra salut... encara que crec que tot el que no hàgim fet de nens... poca cosa ens farà d'adults. Doncs vinga'n, nenes i nenes, a busca petroli; i més encara al preu que està a data d'avui.

Salut!

Comentaris