Va de gats

Ostres tu, quina notícia vaig llegir ahir... El titular diu: “demanen sis mesos de presó per a un home acusat de matar un gat”.

Primer de tot vaig rellegir el titular (no fos cas que ho hagués llegit malament), i després de comprovar que realment havia llegit el que havia llegit, vaig optar per mirar el calendaris del mateix ordinador (no fos cas que fos 28 de desembre).
Fetes les comprovacions i veure que realment no és cap broma, llegeixo la notícia. Es veu que el fiscal, banda de voler posar l'home a la presó, també bol que pagui 1000 € d'indemnització per la propietària de l'animal.

La reflexió primer és:
  • Què diu la llei sobre això?
  • Hi ha llei sobre això?
  • On es determina què és un animal i què no?
  • Quins es poden matar i quins no?

Preguntes sense resposta, però és clar, si un home ha d'anar a la presó per matar un gat, que s'hauria de fer amb els toreros que a més de matar un animal, ho fan amb ànim de lucre?

En cap cas m'estic posicionant a favor de matar gats; tot i que si es fan campanyes per matar conills, senglars i coloms a causa de la superpoblació... no em doneu idees.

Per altra banda, avui ha sortit també la notícia que als prestatges de justícia s'hi acumulen milers de condemnes sense aplicar... i aquesta és una bona mostra d'una sentència que cal aplicar i preocupar-se immediatament! No fos cas que, mentre padrastres, mal tractadors, assassins... gaudeixen de la seva llibertat, aquest “assassí” (presumpte i irònicament) de gats, en tornés a matar o mal ferir algun altre!

Comentaris