Passadís.Sí, passadís.No

Fa molts dies que es parla del passadís que el Barça ha de fer (o no) al Madrid.

Que el Madrid ha guanyat la lliga, no ho posarem pas en dubte... bé, caldria entrar en debat de què s’entén per guanyar, i què s’entén per perdre. Per exemple, no es pot dir (opinió personal), que el Madrid guanyés la lliga de la passada temporada; més aviat la va perdre el Barça. Ja sé que ho diu un culé, però bé.

També he sentit opinions que diuen que el Madrid ha fet mèrits per guanyar la lliga... sí, ui tant! És evident, que, en principi, n’ha fet més que no pas els seus rivals. Però tal i com ha anat el curs del campionat, m’atreviria a dir que no és l’equip que ha fet més mèrits, sinó el que ha fet menys demèrits. Coses, altre cop opinió personal, totalment diferents.

Però anem al que anàvem. S’ha de fer passadís o no? Recordo (quins temps aquells) quan el Barça li va fer el 5 – 0 al Madrid. L’any següent si no recordo malament, ens el van fer ells. I per aquells temps (tanmateix inoblidables) feien un programa com no es fan ara anomenat Persones Humanes i conduit per en Miquel (Calçada i Olivella) .
Si fins a x varem gaudir cada setmana dels 5 gols que el Barça havia fet a l’etern rival, a partir d’aquella jornada futbolística vàrem haver de “gaudir” de les cinc dianes que li van fer a en Busquets si la memòria no m’erra.

Què significava allò? Per mi, significa el donar la cara, el  no avergonyir-se (sols recordar que el nostre 11 de setembre commemorem l’entrada de les tropes de Felip V a Barcelona), i restar importància a les coses.

I és el que penso que s’ha de fer. Passadís.Sí. Ui tant! Quan més s'en faci i es faci intrascendent, menys valor tindrà. Fent el passadís per altra banda, ens honora i ens fa més esportistes i respectuosos; donem exemple que es diu, i vist com ha anat la temporada... potser fent el passadís és de les poques coses bones que veurem a fer a alguns, no tots perquè ja hi va haver qui es va convidar a no ser-hi, jugadors del Barça. 

Avui alguns actors de Madrid modats amb la camiseta del Barça ens han donat un cop de mà amb tot això. S’han posat a la sortida del metro, i vinga! Tothom que passava (alguns vestits amb la camiseta del Madrid) havien de rebre el passadís. 

És l’exclusivitat i la importància que se li vol donar el que fa que costi tant de fer i ens dolgui; fent-ne ironia, sarcasme, burla, desvirtuant-lo... no és més que un simple passadís.

Comentaris