CatRadio i TV3

Temps era temps, quan Catalunya Ràdio i TV3 eres líders d'audiència...

Aquesta passada setmana, han sortit els resultats d'audiència respecte CatRadio i TV3; els dos han perdut un munt d'oients i audència respectivament, i la cosa no sembla que s'aturi.

Particularment, i sense ser crític televisiu, fa temps que creia i continuo creient, que a la televisió hi fan moltes pocs programes que valguin la pena. Com està el tema televisiu? Què s'han fet d'aquells grans programes com Persones Humanes, Entre línies... i un llarg etcètera. De fet, aquests dies amb el programa especial de ¼ de 3, ja es veu que 25 anys no han donat massa de sí. Una persona que no hagi mai vist TV3, veurà que durant 25 anys, el més representatiu han estat La Trinca, Persones Humanes, Buenafuente (amb diversos programes), Toni Soler (també em diversos programes), alguns programes d'entrevistes com El show d'Àngel Casas, i alguns programes d'entreteniment tipus Columna, Matins... molt poc per 25 anys, no?

Quant a CatRadio, els que us deia... recordo anys ha, quan sintonitzaves l'emissora del teu país al matí, i no calia canviar més el dial. No va caldre canviar-lo més fins que algú sense entendre massa el motiu, va decidir que en Basté ja no podia fer el “No ho diguis a ningú” el vespre. Ah no! doncs a partir d'aleshores, molts varem haver de canviar de sintonia pels vols de les 23:00. Però la cosa no es va acabar aquí. Llavors algú, molt brillantment també, va creure oportú de fer el canvi del gran Toni Clapés (amb l'inimitable i gran Marcel·lí Virgili) per en Llucià Ferrer. Total, a data d'avui, CatRadio només té la franja de 7 a 14, on hi intervenen l'Antoni Bassas, Manel Fuentes i Xavier Gresset. Tarda i vespre l'audència sintonitza RAC1.

Què ha passat? Què passarà? De rumors no en falten... Sents que a l'Antoni se li acaba el contracte... igual que a en Manel Fuentes... que l'Albert Om el volen posar a fer matins a CatRadio... Mare de Déu! On anirem a parar! Què se n'ha fet d'aquella premissa que deia que quan una cosa va bé, no cal tocar-la.

Què va passar amb Martí Gironell i els altres presentadors del TN? Calia fer el canvi? 
Particularment creia que els d'abans tenien més credibilitat i si més no informaven; donaven notícies, que per això era un telenotícies, vaja. Ara sovint sembla... no sembla un telenotícies. El telenotícies del país, obre amb notícies de paisos aliens. O segons com, informa de la gran capital del país, que paradoxalment, és on menys se la miren. Notícies d'esports... una cursa de porquets, un partit de futbol d'elefants o de peixos...

Esperem que els que han entrat ara ho facin millor, tot i que manant els que manen a dalt de tot...

Comentaris