La lliga del Madrid

Entrada atípica però amb poc dies... Res! just dir un parell de coses sobre la lliga del Madrid passat un breu temps. No les resto mèrits. Sí, rècord de gols en lliga i rècord de punts. Moltes felicitats! En aquests casos, com se sol dir, la lliga sempre la guanya el millor. És una opinió que no comparteixo. Que hagi fet més punts i gols que el Barça, no necessàriament significa que sigui millor que el Barça. No entraré amb el tema arbitral. Només cal recordar la mà de pals que ha arribat a fer el Barça i la mà de punts que ha tret el Madrid els darrers minuts o per desmèrit de les defenses. 

Perquè aquesta lliga, no només és del Madrid. Aquesta lliga pertany, com a mínim, a 18 equips. El primer, evidentment, el Madrid però, també n’hi ha un tros de la majoria de resta d’equips que s’han esforçat com mai per guanyar el Barça i han anat fent quan jugaven contra el Madrid. És el que té ser un gran equip i guanyador. Tots contra el Barça! Perquè, d’altra banda, aquesta lliga no la podia tornar a guanyar el Barça. Per això, doncs, que tots els equips s’hi han esmerçat en la seva mesura. 

Una altra cosa que no he sentit però que val la pena posar-hi èmfasi són els números. El Barça pot guanyar una lliga al Madrid fent aquest darrer la millor temporada de la història. Cosa que no pot dir el Madrid. El futbol cada any em tira menys però, la lliga que vàrem guanyar al Madrid de Pellegrini, el Madrid no va fer la seva millor temporada fins aleshores? No va fer també el Madrid l’any passat la seva millor temporada de la història? Sí, certament, però en ambdues ocasions el Barça fou millor. 

Aquest any ha estat diferent. Sí, ha guanyat el Madrid però, el Barça, no ha fet la millor temporada de la seva història. L’any passat 99 punts; aquest 91. Si tant sols el Barça hagués guanyat el Madrid al Camp nou, el Madrid hauria guanyat igualment (o no) però no haurien arribat als 100 punts. 

Conclusió: el Madrid només pot guanyar si el Barça no està al 100%, mentre que el Barça ha pogut guanyar al Madrid quan aquest estava el 100%. Dit d’altra manera, si el Barça està bé, el Madrid no té res a fer; dit d’encara un altra, el Madrid depèn de la mala temporada del Barça. 

Visca el Barça!

Comentaris