Google Chrome

Porto cinc minuts pensant el títol de l’entrada. El problema dels títols és que han de ser curts, i més encara tenint en compte que personalment m’agrada que càpiguen a la columna del bloc en una sola línia. Al final, a falta de creativitat, ha acabat essent Google Chrome que, en definitiva, és del que va. 

I és que llegia ahir feliçment que Google Chrome supera la darrera setmana a Internet Explorer. Alguns us preguntareu què és això... Això són navegadors, i serveixen per navegar per Internet. Els que us pregunteu què és crec que us ajudaré si us dic que és Internet. És a dir, el programa aquell que s’engega quan feu clic a la e que hi ha a l’escriptori o a la barra de tasques del Windows. I de navegadors n’hi ha un munt. Bé, això ara; fa anys no n’hi havia tants. Trobem Google Chrome, FireFox, Internet Explorer (IE), Safari, Opera... 


Fa un temps el Chrome ja va superar l’IE en un dia ; ara ja l’ha superat durant una setmana. Particularment, l’utilitzo des dels seus inicis. De fet, ja ho escrivia al 2008. I, des d’aleshores, Chrome. I no he estat l’únic. Vegeu la següent gràfica dels darrers 4 anys (s’entén que fins 31 de desembre perquè, com diem la darrera setmana Chrome ha superat a IE).


Realment, s’imposa la lògica i, perquè no dir-ho, el marketing. Deixant de banda que és impossible navegar per la xarxa i no trobar-se el Chrome, el cert és que és un gran navegador. Bé. el Chrome és molt més que un navegador! Té extensions, pots sincronitzar la personalització amb d’altres ordinadors, és més segur, molt més ràpid. Hi és per mòbils, pots navegar en mode d’incògnit... Estic content però que no s’adormin a la palla que la competència és molt dura. 

Però mereix també una menció especial el FireFox que fou el primer a plantar cara a l’IE. Abans que aparegués el navegador de Google, FireFox presentava batalla i cada dia guanyava terreny; jo n’era un dels que l’utilitzava abans que l’IE. També va ajudar molt el fet que la UE va obligar a Microsoft a incloure altres navegadors al Windows 7. Em penso que fou aquí quan realment es va començar a decantar la cosa. Per què? Senzill. Generalment, el que ve de fàbrica ja li està bé a l’usuari. Però, en aquest cas, si la gent pot escollir, també escull altres coses. Fou una política antimonopoli. Me n’alegro que de moment la cosa vagi així. 

En fi, si encara no us l’heu descarregat, us animo a fer-ho. Em penso que n’hi ha prou en obrir el cercador de Google! Un altre dia podem dedicar-lo al retrocés que ha tingut, en termes generals, la immensa majoria d’eines de Microsoft a nivell d’usuari. Si bé fa 10 anys era capdavantera, ara ja ho és Google. I més amb temes del popular núvol. Avís, però, a Google, esperem amb candeletes el ChromeOS; se’n va parlar fa molt de temps i no n’hem sabut res més. De moment, però, gaudim del moment; i que duri mentre no n’hi hagi un de millor!

Comentaris