Vells herois

Si fa uns mesos parlàvem dels pirates... avui ja podem parlar de Robin Hood en ple segle XXI.

Avui ha sortit la notícia – per confessió si no vaig errat – d'un jove de 32 anys el qual hauria “robat 492.000 euros als que més ens roben per denunciar-los i construir alternatives de societat”. Teniu la confessió en el següent enllaç: http://polaris.moviments.net:8000/ca/he-robat-492000-euros-als-que-mes-ens-roben-denunciar-los-i-construir-alternatives-de-societat.

En l'article, l'autor dels fets diu que durant dos anys va "expropiar" 39 entitats bancàries a través de 68 operacions de crèdit. Immediatament, confessa que actualment, incloent-hi els interessos de demora, la xifra actual del deute contret s'eleva més enllà dels 500.000 euros, una xifra que assegura que "no pagaré".

Llegint l'article en l'enllaç anterior, em fa recordar tots aquells hackers que, un cop atrapats, gaudeixen d'un munt d'ofertes laborals. I és que si legalment no est pot fer, ètica i moralment, em sembla una treball enormement ben realitzat i amb molt de mèrit per la seva part.

El jove explica perfectament què passa amb les entitats financeres, i com ha pogut aconseguir tants diners amb aquesta facilitat i sense avals ni res per l'estil. El fet és que llegint-lo, més enllà d'un anti-sistema em sembla una persona amb grans coneixements financers, econòmics i legals perquè tot el que ha fet i de la manera que ho ha fet, realment està a l'abast de molt poca gent. D'aquí que em faci recordar als hackers.

No només confessa haver robat tots aquests diners, sinó que a més diu que ho ha fet per recolzar econòmicament i donar suport a organitzacions (no ONG) que lluiten contra el sistema.

A banda de tot el seu entremat, també ens invita a fer el mateix i ens explica algunes maneres de solidaritzar-nos amb ell fent actes semblants; no li falten arguments, conviccions ni lògica.

A partir d'ara s'haurà de veure què passa. Ell està fora del país en algun lloc del món on seguirà “actiu en els moviments socials a partir de la participació virtual”, ”pugui també participar en les lluites socials” i no té pas previst tornar. Lliçó magistral de com deixar en evidència als poderosos.

Comentaris