Google

Google tornar a la càrrega!!!! Personalment, els hi tinc una gran admiració. I és que aquest mes, Google celebra la seva primera dècada. Poca gent confiava en el nou invent del 1998 de dos estudiants de Stanford anomenats Larry Page i Sergey Bin. Després d'intentar vendre el seu motor de cerca a diverses empreses, els joves creadors es van veure abocats a crear la seva pròpia empresa, una situació que al final els ha portat força beneficis.

El fet és que van començar amb un cercador que, lluny encara de ser engendrat en un garatge, ho fou en l'habitació universitària dels dos estudiants. 10 anys després, qui gosa qüestionar el poder del tot poderós Google?

Hom coneix, com a producte estrella, el seu cercador, el qual el Live Search de Microsoft intenta (perquè sols es queda en això) de fer-li ombra. Però Google té un munt més de productes estrella els quals podeu veure aquí. La darrera ha estat un nou navegador: Google Chrome. Provat els darrers dies, em sembla un molt bon navegador i que crec que prendrà internatutes a l'Internet Explorer a al Fire Fox; per aquest darrer és una pena però pel primer...

Característiques sobre el nou navegador? Moltes. Podeu descarregar-vos-el d'aquí. I tot i que no era la intenció d'aquesta opinió, a grans trets, molt més ràpid que els altres, està disponible en català, molt amigable, respecte les CSS creades pels programadors web, han desenvolupat una màquina virtual nova pel Java, si es penja una pestanya no es penja tot el navegador, disposa de quasi tota la pantalla del nostre monitor per navegar i les barres d'eines o estat no ens roben píxels... Un gran navegador vaja, però al quan s'hi han deixat de posar els motors de cerca que disposa el Fire Fox i en gaudim tots.

Entre el cercador i el navegador hi podem trobar moltes altres eines de les quals podríem destacar la Barra de Google, Desktop, Google Earth, Google Maps, Blogger, Google Calendar, Google Docs, Gmail, Google Translate, Picasa, Google Talk, Youtube ...

Amb tot això, no és difícil creure i esperar que acabin desenvolupant un sistema operatiu on-line o off-line propi; d'eines i recursos no els en falta. Caldrà esperar.

Comentaris