El millor cuiner del món

Suposo que tots esteu al corrent del tema. El restaurant “der miió cuiné der mó” el Bulli ha estat triat per tercera vegada consecutiva millor restaurant del món! I no serà pas que n'hi ha pocs! Tant sols a Vic en toquen una bona renta per càpita. 

Ja diuen que el que costa és mantenir-se i no pas assolir, però Ferran Adrià no no més ho ha assolit, sinó que a més si manté per tercera vegada. A la gala manifestava que cada any diu que aprendrà anglès per donar les gràcies, però acte seguit – pensament seguit -  diu que no cal perquè no el tornarà a guanyar més...

Per el Bulli de Roses, no només és un restaurant, sinó també un laboratori on cada dia si fan coses noves, s'empren noves tecnologies... Tot un art vaja. Ferran Adrià també va ser el convidat d'honor de Documenta; el primer cuiner que ho és en la fira importantíssima i prestigiosa dedicada a les noves tecnologies que se celebra a Kassel (Alemanya).

Ei, ei, ei! però això no és tot sobre la gastronomia catalana. En el lloc 26 hi tenim “El Celler de Can Roca”, i “Can fabes” en la posició 31 d'una llista on hi ha els els 50 millors restaurants del món. Val a dir, també, que en el top 10 n'hi ha dos de bascs. Zorioniak! Hi penseu també que tenim la dona amb més estrelles Michelin: la Carme Ruscalleda.

Tots uns cracks de la gastronomia i mestres de la degustació. Ja dic sempre jo que si vols menjar bé quedat per casa. A Catalunya s'hi menja bé, s'hi menja molt bé. Arreu del país estem servits d'una gran gastronomia; i que duri. 

Mentre algunes altres comunitats mengen, aquí ens permetem el luxe de degustar... Bon profit!

Comentaris