Balances fiscals i ZP

Aquests dies hem pogut veure al parlament espanyol una de les grans promeses d'en  ZP. I és que abans de 2 mesos hi haurà les balances fiscals publicades.

Fet que fa un munt d'anys que es demanar des de Catalunya i sembla ser que sense cap efecte sense ara. Però només ho sembla; no ens precipitem.

En sentir en ZP fent promeses... ja pateixo. Aquest ZP és el mateix que va dir allò de “apoyaré la reforma del estatuto que salga del parlamento de Catalunya” - no sé si amb aquestes mateixes paraules o més quelcom semblant. I ja s'ha vist el què... un estatudet passat pel la mola, i encara a l'espera del Constitucional. Una altra de les promeses que em fa patir és aquella dels 400 €urets... ja ens ho trobarem quan fem la declaració, però en aquestes paraules, intueixo que hi havia lletra petita que no es va dir.

Però anem al que ens ocupa. En el gran llibre de l'Alfons López Tena (Catalunya sota Espanya), que  aprofito per recomanar enèrgicament, afirma al tercer capítol: ”l'important no és saber el significat de les paraules, l'important és ser l'amo que els atribueix sentit”. Ho diu basant-se en un diàleg de Lewis Carroll. Què significa això? Molt senzill. És el mecanisme d'engany que tan bé li ha anat al ZP fins ara.

Personalment penso que sí, que publicaran les balances fiscals, entenent balances fiscals en clau centralista (Madrid), és a dir, atribuint el sentit de la premissa en benefici propi com a amo de la mateixa que són. Perquè m'entengueu; ja deuen haver trobat alguna manera de maquillar tot l'expoli fiscal que ens afoga des de sempre i fer veure que Catalunya no pateix aquest conegudíssim expoli.

Sort que des de Catalunya ja s'han preocupat de fer-ne unes de paral·leles i a priori més creïbles que no pas les que vénen del país veí.

En fi, el resultat el veurem d'aquí a dos mesos, o no...

Comentaris