Sant Climent de Torre de Buira

Es veu que que el campanar de l'església de Sant Climent de Torre de Buira aviat l'haurà vist més gent per internet que no pas en viu i en directe. Aquesta ermita en mal estat i pràcticament sense valor artístic s'ha fet famosa d'avui per demà a causa de l'aparició d'un vídeo en què es veuen tres persones enderrocant-ne el campanar després d'estirar una corda durant menys d'un minut. L'església, que pertany al petit municipi de Bonansa, a la Ribagorça aragonesa, feia més de 25 anys que estava abandonada i és propietat del bisbat de Barbastre-Monzó.

Tots els mitjans de comunicació se n'han fet ressò. Caram quina notícia! Molts han qualificat de vàndals aquestes tres persones... A veure, anem a pams. I amb el meu particularment afany per portar la contrària a un munt de coses.

Hem escoltat els suposats vàndals? Es veu que la gent que anava passejant per allà estava farta que els caigués pedres al damunt i van denunciar-ho ja fa un munt de temps. Resposta? cap ni una.

I ara correm-hi tots! salvem el patrimoni! Després que ningú s'interessés per aquesta església abandonada, ara serà tant o més important que la mateixa Sagrada Família de Barclona... au va... Si el que volien aquesta gent era fer conèixer la problemàtica, felicitats, ho heu aconseguit; si el que volien aquesta gent era acabar amb el risc que els caigués el campanar a sobre, felicitat, també ho heu aconseguit.

Amb una mica de sort, les autoritats pujaran a aquest poble, reconstruiran l'església, i hi faran un itinerari arreu del territori per contemplar-ne d'altres que, com aquesta, estan en ruïnes.

I problema molt més que resolt! Se li haurà fet publicitat a un poble que no hi deu anar mai ningú, a un territori oblidat per molts d'altres, i restauraran el patrimoni perquè el conjunt dels ciutadans en puguem gaudir. De veritat creieu que ho faran? Més aviat crec que s'intentarà identificar els presumptes vàndals per multar-los i ho deixaran tot igual.

Pregunteu-vos una cosa: quina hauria esta la notícia si algun dia, una pedra del campanar o aquest mateix hagués caigut a sobre d'uns infants que voltaven per allí jugant?

El que s'ha de fer per atraure els mitjans de comunicació...

Comentaris