Pirates (no del Carib)

No dic res nou si dic que els pirates existeixen. En els darrers dies n’hem tingut lleugeres mostres. No estic parlant de pirates informàtics, ni estafadors ni res per l’estil, sinó d’aquells més semblants als del Carib, però que no són del Carib; aquells que susciten molta més antipatia vull dir... els pirates del mar. I malgrat ho sembli, no ho he tret de cap pel•lícula, sinó de molt mitjans digitals de comunicació.

L’últim episodi és el del pesquer “Playa de Bakio”, que va ser segrestat el passat diumenge a Somàlia i que a data d’avui navegava amb els seus 26 tripulants cap a Àbbia, a la costa central del país i per ordre dels pirates. El motiu pel qual l’han segrestat... sembla ser que és per diners, tot i que encara no se sap la quantitat demanada pels pirates en concepte de rescat.

Si recordeu fa uns dies, ja hi va haver un cas confús amb un mariners que sortien de França direcció l’Estartit i els van trobar morts surant al mar. Desconec com ha acabat aquest tema...

Particularment se’m fa difícil imaginar com deuen ser aquesta gent. No me’ls imagino tipus capità Esparrow o quelcom semblant amb cama de pal, ni amb un ull tapat, ni amb un ganxo al braç... Però el que sí sembla és que la realitat, novament supera la ficció. Una cosa que crèiem que era del passat, ara es torna a posar de moda. La pirateria... gent que navega “sense rumb” pels 7 mars a la cerca de botins!

Lluny de buscar noves terres – diria que en aquest món ja estan totes descobertes – ara es dediquen a segrestar mariners que surten diàriament per guanyar-se el pa de cada dia. Els assalten amb llanxes veloçment, i aleshores en demanen un rescat. 

La mar, símbol de tranquil•litat per a molts i font de mitjans econòmics per molts altres, ara passa a ser objectiu d’aquests indesitjables.

Tot plegat veurem com acaba; espero i desitjo que bé.

Comentaris