El fred.

Ja tenim el fred aquí; o quasi. Sempre hi ha el típic debat de si la gent prefereix l'estiu o l'hivern, si el fred o la calor.

Jo ho tinc molt clar. I és que fa dies quan em vaig llevar, vaig apujar la persiana i no vaig tenir la visibilitat de cada dia (fins i tot després de rentar-me la cara) vaig veure que l'hivern ja havia arribat. No em refereixo a l'hivern astronòmic que encara li falten setmanes, però si aquella boira tant bonica per alguns i odiosa per tants d'altres de la plana de Vic.

De se fa uns anys ençà, tinc la convicció que és el Mercat de Música Viva de Vic el punt d'inflacció entre el “s'està bé” i el “comença a fer fresca”. I és que ja tradicionalment si mal no recordo, pel MMVV ja pot fer mal temps i ploure com aquest any, o ja es posa aquella fredor i baixes temperatures a la plana a partir que se'n va el sol i ja no se'n va fins passats uns mesos.

A partir d'ara ja anirà “increscendo”; més boira, més temperatures baixes. El cap de setmana passat el termòmetre ja va arribar als 5 graus. Ja és hora de posar la vànova amb la flassada al llit. Ja és hora de posar-se un parell de capes i un jersei, i segons com, d'aquí a quatre dies, uns bufanda i tot.

I és el que més m'agrada del fred i l'hivern. El poder-se abrigar, poder combatre'l. Sempre he dit que amb la calor no pots, en canvi amb el fred sí. Quan hi ha aquella boira i et poses la samarreta tèrmica, i un jersei de llana, pantalons de pana, bufanda, una bona jaqueta... fins i tot gorro... no us sembla meravellós?

I a casa? Que els que en tinguin poden encendre la llar de foc i contemplar com crema la fusta, amb aquella vivor del foc... i llavors, mentre a fora fa un fred de mil dimonis, poder-se posar dins del llit, sota la flassada i vànova... aïllant-se de tota la resta, ben arrupit... i millor encara si és amb companyia...

Comentaris