Independència judicial.

Sempre se'ns ha dit que Espanya era Europa, i que era un país desenvolupat, més o menys modern... totes aquestes coses que diuen els espanyols, vaja; els espanyols de sentiment que no volen admetre la realitat que és i viuen en el seu particular núvol de felicitat lluny del món (en aquest cas amb Europa en tindríem prou) que els envolta.

Què entenem o podem entendre per independència judicial? El que entenc jo per independència judicial és la independència que tenen els magistrats d'un tribunal per interpretar la llei. Però que existeixi el terme independència judicial, ja aixeca sospites que la justícia no és justa per tots iguals com altres vegades he escrit per aquí.

L'encarregat de fer un informe d'aquestes característiques el podeu trobar en un portal de l'Institut Fraser de Canadà si no m'erro. L'enllaç per si hi voleu donar una ullada és aquest: http://www.freetheworld.com/. Avís a navegants: no us poseu nerviosos i estigueu preparats per grans sorpreses. En el document es pot apreciar l'estat dels països del món tenint en compte diferents índexs.

En el document que podeu trobar aquí (http://www.freetheworld.com/release.html) anomenat Dataset 2008, entre altres coses hi trobareu l'estat de l'economia espanyola i la independència judicial que us comentava. Els últims valors són els del 2006 de manera que l'economia entenc que a data d'avui encara seria pitjor, però l'estat de la justícia deu ser si fa no fa. Només cal veure el tracte que es fa amb els diferents estatuts autonòmics.

Explicat tot això, us invito a que descarregueu aquest fitxer en format .xls i us dirigiu a la pestanya del 2006 concretament a la columna P: Area 2-A que és la referent a la independència judicial. Un cop fet això, ordeneu la columna descendentment. Donem-hi una ullada, doncs.

Sense tenir en compte els països els quals no tenen valor, ens trobem que Espanya, la “grande y libre” que promulguen alguns, es troba, amb un valor de 4,59 sobre 10, poc més enllà que seixantena posició. Per sobre d'Espanya hi trobem els països d'Europa com Alemanya (9,21), Dinamarca (9,07), Finlàndia (9,04), Holanda (9,01)... i evidentment molts d'altres de la resta del món.

Però busquem més coses, anem a veure, per una banda, països que estan millor i per l'altra, països que estant si fa no fa com Espanya (amb els que es pugui fer la comparació) per fer-nos la idea d'on si mai tenim la desgràcia de ser detinguts, on podem rebre un tracte més just.

Trobaríem: Sud Àfrica (7,42), Malta (7,18), Estònia (7,11), Botswana (7,08), Xipre (6,95), Namíbia (6,90), Emirats Àrabs, Jordània, Egipte, Oman, Malawi, Turquia, Xile, Jamaica, Sri Lanka, Itàlia (no té massa més que Espanya) i Marroc entre molts d'altres. Per altra banda, més o menys com la “grande y libre” Espanya trobem Mali (4,55), Algèria (4,42), Pakistan (4,18), Síria (4,16), Mauritània (4,07), Xina (4,05), i anar fent empitjorant.

Veient això, qui pot confiar en la justícia, que rebrà un tacte just i creure que Espanya realment és un país desenvolupat i europeu?

Comentaris