Tunnig al Parlament

Ha sortit a la llum la multitudinària xifra que el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, s'ha gastat en fer uns arranjaments al seu cotxe.

Dons què voleu que us digui? Lluny de compartir la mateixa opinió de molts i lluny d'estar-hi totalment en contra, deixeu-me fer unes petites reflexions.

Segons publicava la Vanguardia, hauria gastat 9.276 euros en uns extres, després d'adquirir un Audi A8 en règim de renting. Ui quina notícia! Córrer! Escandalitzem-nos! A mi més aviat em demostra la incompetència dels polítics catalans, novament una altra manera de fer el més gran ridícul com tantes d'altres vegades, i que se li ha volgut donar una importància que realment no té o s'ha pintat d'una manera que no és.

Anem a pams. El Parlament, segons també publica La Vanguardia, ha adquirit nou cotxes més per un valor de 314.946 euros. Però és més important el del president del Parlament que tota la resta, és clar; perquè en aquest cas es pot assenyalar algú amb el dit, i en l'altre no. Que patètic! Què és un renting? Un renting és aquell règim en el qual no compres un cotxe, sinó que el llogues durant un temps; primera trampa per tots aquells que diuen que s'ha gastat 83.000 euros amb el cotxe...

Per altra banda surt el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, i demana que doni explicacions... Però què és això? A veure, anem a fer diverses lectures...

Estant al govern, et pots gastar, o treure de la caixa dels catalans, 9000 euros sense donar explicacions? Clar, si en Saura en demana, deu ser que no ho sap que la gent agafa calers de la caixa i se'ls gasta... gran imatge la de l'administració de la caixa del nostre Parlament. Un altra: ens ha de preocupar que algú es gasti uns milers d'euros del pressupost de Catalunya? Què són 9000 euros dins del pressupost general? De quan és el pressupost de Catalunya? Tant pobres som com a país? I si no en tenim ni per això, com és que no es critica tant tal i com estan perdent milions d'euros cada dos per tres amb el tema del finançament?... però és clar, això, com que no es pot assenyalar ningú en concret... no és important. O quan es van gastar amb els vaixell que van portar aigua a Barcelona i que no van servir per res? O quan es gasten cada any amb estudis ridículs que no se'ls mira ningú i valen tant o més que els 9.000 desitjosos euros? Un dia el Polònia en feia una paròdia...

Espereu, que n'hi ha més. El senyor Saura diu que ofèn que en moments com aquests algú es pugui gastar 9.000 euros... oh caram! Però no es tracte de re-incentivar l'economia i fer córrer diners? Deuen estar contents al taller on li han fet, no? Potser aquests 9.000 euros acaben salvant algun lloc de treball.... no ho sé. 

Realment lamentable que els mitjans en facin notícia d'una cosa com aquesta; però malauradament ja estem acostumats a rebre notícies que no ho són. I per acabar-ho d'adobar surt l'altre conseller demanant explicacions... sort que és dels grossos del govern!!!

No caigueu en en el que han caigut molt d'altres. S'ho podia haver estalviat? Sí; era necessari? No; n'hi ha per tant? No, i mil vegades no. Particularment em preocupa molt més que no hi hagi un control de la caixa i que 9.000 tristos euros puguin fer estralls al pressupost del nostre país. Però, és clar, és més fàcil criticar a un que a tot un govern. El problema realment no és que es puguin haver malgastat uns diners, perquè per desgràcia se'n malgasten molt més (no ho dubteu) i molts més que, sense que surti a la llum, es malgastaran; sinó precisament això, que aquest import ridícul se'ls hi ha escapat. O és que hi ha algun innocent que creu que són els primers 9.000 euros malgastats?, o que seran els últims?

Comentaris