Les 500 millors pel·lícules

Aquesta setmana la prestigiosa revista Empire ha publicat la relació de les 500 pel·lícules millors de tots els temps. A la seva pàgina (http://www.empireonline.com/500/) les hi trobareu, tot i que és molt més còmode veure-les, per exemple, a http://www.cinemarealm.com/best-of-cinema/empires-500-greatest-movies-of-all-time/ ja que ens les llisten totes 500 de cop.

No crec pas que hagi vist tantes pel·lícules en tota la meva vida, jo. Gran feina la dels cinèfils que han fet aquesta llista. Coses que criden l'atenció? Steven Spilberg, hi té 11 pel·lícules entre les 500. No em negareu que és un grandíssim director: La llista de Schindler, ET, Encontres a la tercera fase, Salvar al soldat Ryan, Park juràssic, Indiana Jones... Altres assidus a la llista són Francis Ford Coppola, o Quentin Tarantino...

500 pel·lícules dónen molt de sí. De totes maneres, m'ha agradat constatar que de les poques vegades que miro pel·lícules, valia la pena mirar-se-les. És evident que per tots aquells que som joves, el fet de ser una llista de tots els temps, n'hem deixat de veure moltes, però per altra banda, hem fet una bona selecció dels darrers... 10 anys?

També és cert que segons aquesta llista, a mesura que va passant el temps, dóna la sensació que el cinema està en crisi i que fa més anys les feien més bones.

En definitiva, opinió personal, i que d'alguna manera han creat escola i que no s'han deixat:
  • The Matrix: la primera; Matrix és una pel·lícula que generalment la gent que l'entén li agrada molt, i la gent que no l'entén no aguanta davant de la pantalla ni el primer quart d'hora. Deu ser per això que només surt la primera i en la posició 39.
  • The Lord of the Rings: la trilogia sencera. Molts dels que juguen o han jugat a rol, s'iniciarien amb aquest joc.
  • Forrest Gump: gran filosofia aquesta que tenia Gump, - Forrest Gump - quan arribava a un lloc corrent, i continuava corrent. Conclusió de la pel·lícula (d'entre d'altres), un cop aconsegueixis un repte, proposa-te'n un altre i persegueix-lo.
  • Schindler's List: grandiosa pel·lícula sobre el nazisme
  • The Sixth Sense: Los otros y El orfanato van intentar imitar una mica l'argument sense èxit; cap de les dues hi surt.

I moltes més, és clar, fins a les 500. Titanic, Grease, Amélie... des del meu punt de vista unes amb més encert que d'altres.

Després de tot plegat, però quina és la millor de tota la història? The Godfather de Francis Ford Coppola de l'any 1972; i n'hi té tres!!!!. Se m'ha girat feina; aquestes no les he vist.

Comentaris