Plataforma x Catalunya (3)

Aquests dies, arran dels problemes interns de la formació i de la manifestació prohibida a Salt, se sent a parlar de Plataforma x Catalunya més que mai. Crec que, fins i tot, més que ens les pre i post eleccions. Ja he recalcat en altres ocasions (aquí i aquí) que no comparteixo gens la ideologia d’aquest partit, però no està de menys intentar estudiar la situació. 

En primer lloc, fer esment a la següent contradicció. Molts ens queixem que quan més se’n parli, més publicitat gratuïta se li fa. Sóc conscient que també en parlo i que, d’alguna manera, tots plegats la posem de moda. Però tranquils. Aquest bloc no és precisament dels més visitats de Blogger. Em preocupa molt més que se’n parli a TV3 (la seva) o fins i tot a cadenes d’àmbit espanyol com Cuatro. (Hauríem de catalogar TV3 cadena d’àmbit espanyol? Segurament no, per pena de molts d’ells!). Per cert, bravo TV3 (la seva) per fer-los publicitat i, per exemple, no parlar massa de l’UCE si no és per fer-ho del president Pujol. 

El cert doncs, és que Plataforma x Catalunya s’ha fet un lloc fruit del seu esforç. I que ningú em malinterpreti; posaré un exemple per il·lustrar el que vull dir. Molta gent, quan vol manifestar el desacord amb la tasca d’algú, automàticament i al final de l’explicació hi afegeix: “però és bona persona”. Alerta! El que s’està discutint és si la tasca ha estat bona o no, i no pas la bondat de la persona; ambdues coses no són excloents l’una de l’altra. Vull dir que cal diferenciar molt una cosa de l’altra. Jo em considero bona persona i sóc un perfecte inepte amb moltes coses (i que duri perquè això em permet aprendre cada dia coses noves). Doncs això mateix. No simpatitzo amb Plataforma x Catalunya ni parlo de la bondat o no bondat dels seus dirigents però, el seu treball, recorregut i lectura de la societat, em sembla de les millors. És més, alguns n'haurien de prendre exemple. 

Va començar a Vic amb un regidor, llavors quatre. Mica en mica s’ha anat escampant pel territori fent bandera del que tots sabem i molts altres no compartim. Fins al punt que va estar a punt d’entrar al Parlament a les passades eleccions autonòmiques. És sabut per molta gent que el seu líder ha sabut aprofitar el moment i que fins i tot n’hi ha que recorren a ell abans que a la policia quan tenen problemes a l’escala; d’alguna manera, ha sabut ser al costat del poble i el poble li ho ha agraït. És un polític de carrer que va a guanyar-se el vots casa per casa. Ha estat sembrant durant molts anys i ara -perillosament i per desgràcia de la societat i del país- està recollint els fruits. Agradi o no, és així. D’alguna manera, una carrera exitosa. 

Després d’anar difonent idees en àmbits on no en tenia competència, finalment es presenta a unes eleccions on sí hi ha competència en immigració. Recordo a aquells ingenus que creuen que la immigració és competència del líder del partit, de Vic o de la Generalitat, que la immigració és competència exclusiva del govern espanyol. Veurem la fórmula de presentar-se i el resultat. Val la pena recordar que, com ha passat en anteriors comissis, és possible que la formació rebi suport econòmic d'altres partits ultradretans d'arreu d'Europa; cosa que indica, també, que s'ha sabut moure per Europa.

Comentaris