L’exemple (mal) de CiU

En primer lloc, no sé si dir CiU o UiC. Sempre s’ha dit que són igual d’importants però, tot fa indicar que es fa i desfà el que Unió digui i mani. Perdó! He dit Unió? Volia dir Duran i Lleida; o Duran y Lérida. Bé, doncs, ara ja no sé si dir CiU, CyU, UiC, UyC, DiL o DyL.... No ho sé. Bé, ja ens entenem! Que pretenc que sigui un apunt ràpid; entre setmana no disposo de gaire temps. 

Bé, doncs la formació política aquesta, no ha votat amb tot aquest rebombori de la Constitución. Em vaig equivocar lleugerament amb l’entrada de fa uns dies; em creia que votarien que sí pel seu sentit d’estat (espanyol, és clar). El motiu pel quan no han votat: “Oi que ho han fet sense nosaltres? Amb allò que diuen en castellà yo me lo guiso y yo me lo como, doncs que s’ho facin. I per tant, nosaltres no hem participat”. O quelcom semblant. Bra-vo! 

No entro en si havien de votar sí, havien de votar no o en blanc. Ja he dit en diverses ocasions que és la seva Constitución i no pas la meva. Reagrupament en va fer una de fantàstica que podria servir com a punt de partida el dia que n’haguem de fer una. El que és inadmissible és que una formació política no voti perquè s’ho han guisat i s’ho han menjat els altres (diuen) i que, alhora, durant les precampanyes, facin una crida a la participació. Com es menja això? Quin exemple és aquest? 

Senyor Duran, les mateixes raons que vostè ha donat per a no votar, és exactament el mateix que sent molta gent i per això no vota. És a dir, tots podríem dir que s’ho guisen i s’ho mengen a la seva manera i com volen prescindint de la resta. Molts podríem dir “que s’ho facin”. De fet, ja hi ha molta gent que no ho diu i actua en conseqüència. De cara a la galeria, diuen que els preocupa. Fals. Jo sempre dic que el desig de qualsevol polític dels actuals seria anar a votar ell sol. Majoria absoluta. 

En fi, ja l’escoltarem fent la pertinent crida a la participació a les eleccions espanyoles. Per mi no cal que la faci. Compliré amb el meu deure i intentaré votar el que cregui que sigui millor per acostar la independència a Catalunya. Ja li avanço que no el votaré pas.

PD:
  1. Si aquest partit es decidís per la independència, podria modificar la Constitució de Catalunya sense problemes; té majoria al Parlament.
  2. Aquesta deu haver sigut la vegada que han estat més a prop del poble; han sentit això "que s’ho facin".

Comentaris