Ens prenen el pèl

Ara, malgrat al bloc s’han anat publicant entrades, feia dies que no escrivia. Tanmateix, encara fa més dies que tenia ganes d’escriure sobre aquest tema. La presa de pèl. Fa anys llegia que el semen dels catalans era del pitjor de la península; però em temo que abans quedarem calbs que no pas estèrils. Trist, però ben cert.

M’agradaria viure en un país on la gent tinguéssim el dret a que on se’ns insultes la nostra intel·ligència; per minsa que sigui però, que no ens la insultin. Insultar i prendre el pèl a la gent de la manera com ens el prenen els polítics, hauria d’estar penat. I és que és patètic com aquesta fauna menteixen i prenen el pèl a la gent de manera deliberada i gratuïta. Jo, com molta altra gent, fa temps que me n’he adonat i cada dia em sembla més lamentable.

Alguns fets darrerament ho corroboren. És a dir, com més o menys va dir no sé qui: “tinc uns ideals però si convé els canvio”. De manera semblant, tinc uns arguments que, segons perquè volen dir una cosa i segons perquè en volen dir un altra. I com que els catalans som com són, avall que fa baixada. I el més trist no és que els polítics utilitzin aquesta forma, sinó que la gent hi cau. Com el típic peix que pica a un am que no és més que un tros de plàstic. Com ens arriben a conèixer! Per exemple: Espanya forma part de l’ONU i va signar la serva carta fundacional on es reconeix el dret a tots els pobles a autodeterminar-se. Bé, tots? Tots no. Tots els que no siguin els que avui i, desgraciadament per nosaltres, formen part de l’estat espanyol.

Però n’hi ha més. Com pot ser que el 45% dels catalans -segons unes enquestes- que votarien afirmativament en un referèndum d’autodeterminació són una minoria i 4 famílies representen una majoria i cal fer el castellà llengua vehicular? Però com quedem? I així anar fent. Com es pot dir que el Parlament és de fireta i, al mateix temps, atorgar-se que representem el poble de Catalunya? Amb quina vergonya la Carmen Chacón torna després de 4 anys? Com es pot demanar que la gent es posi el CAT a la matrícula i que la llei diu que és legal quan realment no ho és? Com pot ser que no es parin de fer retallades amb sanitat i cada setmana viem nous periodistes a televisió de Catalunya? I què coi és el dret a decidir? Com es pot demanar quin article de la Constitución no permet el pacte fiscal quan tothom sap que el pacte fiscal basc és, precisament, perquè aquesta “ampara y respeta los derechos históricos de los territorios forales”? Per cert, com pot ser que, després de fer-ne bandera durant la campanya de les passades eleccions, el conseller d’interior ja digués que no era possible. No m’ho invento, ho podeu llegir aquí, aquí i aquí; les tres notícies són de 2 dies després de les eleccions.

I cada dia, cada dia. Cada dia en sents algun que dius: “si us plau, pareu ja d’insultar-nos”. Com diria aquell anunci “jo no sóc tonto”. Per mi és una gran falta de respecte als ciutadans tractar-nos com ens estan tractant. Com pot ser que la oposició (a excepció del PP i Ciutadans) retreguin les mesures que el govern ha de dur a terme, precisament, per la seva anterior mala gestió? I el mateix govern? Com pot ser que abans cregués que els bons no eren bons i ara n’emeti? Crec que ferien falta més explicacions; vaja, potser la té. Però em penso que just acabar de començar. Fins on arribarà la presa de pèl? José Montilla va dir que el pacte no era possible; Carmen Chacón que alguna cosa que se li assembla molt o és millor encara, si la votem sí. Au va! I com pot ser que ara, E(RC) digui que ells ja van parlar de pacte fiscal fa 20 anys i és la resta la que s’apunta al carro? Qui ha sentit a parlar E(RC) sobre pactes fiscals els darrers 12 anys? Potser ho ha fet; jo no me n’he assabentat.

I la darrera, la d'ahir. Llegia al naciodigital.cat que "El Congrés espanyol es gasta un milió d'euros en Iphones". Bravo! A l'interior de la notícia llegim que l'empresa que s'emporti l'adjudicació haurà de lliurar 600 terminals, dels quals 400 amb la tecnologia més moderna. El curiós és que a l'inici de la notícia llegim que 350 congressistes estaran a l'última en telefonia mòbil. Coi! 600 terminals per 350 congressistes? Fent una simple divisió de la licitació d'1.069.999 euros / 350 congressistes.... 3057 euros per congressista! I això que ha d'incloure tarifa plana! Això sí que és estalvi!

En definitiva, fora bo un parell de coses: 1) Que els polítics deixessin de prendre el número a la gent i 2) com que l’anterior no la crec viable ni possible, que almenys aquesta respongués de manera contundent d’alguna manera. Prendre el pèl hauria de comportar conseqüències; si no en comporta, s’acaba normalitzant com passa actualment.

Comentaris