El món de Google

Alguns ja sabeu que sóc fan de Google. Tot i ser fan, discrepo de moltes coses de les que fan i són crític amb tantes altres. Però ja fa temps que hi dono voltes i finalment decideixo escriure sobre el tema. De la mateixa manera que hi ha el món de Sofia o Alícia al país de les mil meravelles, avui permeteu-me escriure sobre el món de Google o Carles al país de Google. 

Per fer una mica d’història, recordar que Google en té molt poca. Tot va començar amb un cercador dins una habitació d’uns estudiants, llavors un correu... i així fins a tenir desenes o centenars de productes. I, cada vegada tinc més clar que, al pas que van, arribarà un dia que crearan una casa domòtica pensada i desenvolupada per Google. 

Anem a pams, què podem fer amb un compte de Google a nivell d’usuari i gratuïtament? Doncs un gran reguitzell de coses que dia rere dia, ens faciliten les coses. En primer lloc, el cercador. Llavors el correu electrònic, el lector de notícies, els blocs... i el GoogleDocs, l’eina amb la qual escric pràcticament totes les entrades noves d’aquest bloc. També disposem d’una agenda, d’un àlbum, d’un traductor, del GMaps o el GStreet View... Amb el temps van desenvolupar un navegador per fer ombra, primer a FireFox i llavors a Internet Explorer. Avui, pràcticament Google Chrome ja ha sobrepassat els usuaris de FireFox i comença a veure els de l’Internet Explorer. Bravo! Certament, em sembla el millor navegador que hi ha actualment. 

Després de tot, va desenvolupar l’Android. Un sistema operatiu per tabletes i mòbils. El fet que sincronitzi amb el nostre compte de Google, permet tenir tots els contactes, agenda, documents, reader... al nostre mòbil i on-line constantment. I seguint el mateix fil i amb perspectives de futur, estan treballant amb el Google OS. Un sistema operatiu que, de ben segur, omplirà moltes targetes SD de portàtils. La idea és molt més que atractiva. Un sistema operatiu per tablets que es composa, bàsicament, d’una connexió a Internet i un navegador. A través d’aquí, podrem utilitzar totes les eines de Google amb la finalitat que creguem oportuna. 

Però no acaba aquí. I és que Google està treballant, des de fa un temps amb un cotxe. Podeu llegir més informació aquí. Ja m’ho imagino. Entrarem al garatge i hi tindrem el nostre GCar (elèctric, és clar). L’obrirem amb el nostre compte de Google i se’ns carregarà tot el nostre perfil: agenda, Google+ (xarxa social), correu... evidentment, també podrem accedir a totes les webs a les quals estem subscrits a través del GReader o veure vídeos amb el Youtube. I, com no, podrem telefonar a través de GVoice (servei de telefonia a través d’Internet que ja és una realitat als EUA si no m’erro). Però hi haurà més. Molt més, perquè a través de GMaps i Google Street View, li demanarem que ens porti a la feina o a qualsevol altra indicació. Evidentment, tenint en compte el temps i el transit! Si som a l’estranger, tampoc passarà res perquè, com en Kit de Michael, el nostre cotxe ens traduirà frases en situacions compromeses a través del Google Translate. 

I és tot? Jo crec que no, perquè aquest serà el darrer pas per crear una casa domòtica on, a la nevera no hi tindrem els post it, sinó el GoogleNotes. Podrem accedir a comprar, a veure el GoogleTV i una gran varietat que desconec avui, i que desconeixen els mateixos de Google. I tot això, com ho pagarem? Evidentment, amb GWallet! Ja m’ho imagino, el Teletac passarà a la història i passarem pels peatges pagant amb el GWallet. Al súper, també pagarem amb GWallet a través del mòbil. 

Buf!, quin fart d’imaginar coses. Jo no sé vosaltres però, jo ja en tinc ganes. Aquí només he mencionat una mínima part dels productes de Google però, n’hi ha i n’hi haurà molíssims més. Temps al temps. I crec que, una de les millors coses que té Google, és la simplicitat i el fet que ho pot fer anar tot amb un sol compte. Com ells diuen, és màgic! Però tot plegat també té inconvenients: el primer, la privacitat de les dades; el segon: la gent està preparada pel món de Google? Els catalans estan preparats per la independència?

Comentaris