Esborrany resolució CiU

Ja em disculpareu amb tantes entrades darrerament però, els fets s’estan produint a una velocitat vertiginosa. Potser fins i tot massa desenfrenadament. Vés que no ens passem de frenada... Vaja, que ahir, després de publicar l’entrada de les ressuscitades Puta i Ramoneta, vaig llegir l’esborrany de resolució de CiU que ha preparat i enviat a diverses forces polítiques. La podeu llegir a  Vilaweb.

Després d’una primera lectura, ho qualifico de broma de mal gust. Després d’una segona, un insult. I, si la vaig llegint, al final agafaré una mala lluna que... més val agafar-s’ho bé.

Anem a pams. Pels que no us la vulgueu llegir tota o recuperar-la de Vilaweb, us comento els 5 punts:


1.    El Parlament de Catalunya expressa el seu reconeixement i es felicita per l’enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre pels carrers de Barcelona, sota el lema “ Catalunya nou Estat d’Europa “. Veig que tenen clar el lema. Vistes les darreres declaracions, em pensava que no el tenien clar... D’altra banda, felicitar-se uns mateix... Pequen d’humilitat aquesta gent. Tenint en compte que ho van moure tot ells i la gent no hi va pintar res... Bravo!
2.    El punt 2 acaba dient  “Catalunya ha d’iniciar la seva transició nacional basada en el dret a decidir”. Coi! Però això ho portaven en el seu darrer programa electoral? Ja ho va votar la gent això, no? I, fins ara, a què es dedicaven sinó a iniciar la transició nacional basada en el dret a decidir? O estaven ocupats amb la Casa Gran del Catalanisme? De fet, a vegades penso que finalment, l’habitatge aquest els hi ha acabat sortint bé.
3.    Punt 3; “[...] el Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí [...]”. No quedava clar en el punt 2 que calia el punt 3? També és bo saber que el Parlament és conscient que Catalunya -i què o qui no!!!!- ha de fer el seu propi camí. Coi! Per això els paguem els polítics! Francament, lamentable.
4.    Punt 4: “[...] El Parlament insta el Govern de la Generalitat i a les forces polítiques i els agents socials i econòmics a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic [...]”. Aquest procés democràtic, quin és? Unes eleccions no són un procés democràtic? Què vol dir, “aquest procés democràtic”? Jo he sigut incapaç de desxifrar-lo... Desconec què volen dir. Ep, i el punt és força més llarg eh... però, per a mi, només hi afegeix obvietats i ambigüitats.
5.    Anem pel darrer, el 5è: “El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i insta al govern a consultar la seva voluntat”. Buf!... que complicat. Sort que és conscient d’aquesta necessitat! Hem avançat molt! I que constati la necessitat que ho puguem fer lliurement i democràtica, no sé si vol dir que fins ara no era necessari...

En fi, com diria aquell, “ja ho veuen”. Si no vols brou, dues tasses. Aquest és el punt de partida de la macrohipermegaresolució sobiranista amb la que s’amenaçava. Res de nou. Com bé apunta Vilaweb l’esborrany “no especifica ni quan ni com s'hauria de fer aquesta consulta”. Això sí, continuem amb els eufemismes de transició nacional i dret a decidir i no es cita -ja no independència- sinó ni tan sols estat propi. Sensacional!

Estem molt pitjor del que em pensava. Si la resolució sobiranista ha d’arribar a la conclusió que s’ha de consultar a la gent... No sé on hi veuen el to sobiranista. Quina manera de complicar-se la vida! Una de dues, o fas una resolució sobiranista de veritat, mullant-te i liderant el procés d’emancipació nacional, o no expresses aquesta voluntat i convoques eleccions. Un cop convocades, que tots els partits mostrin les seves cartes i/o propostes als seus programes electorals i que la gent, com ha fet sempre en aquesta pseudodemocràcia, hi doni suport.

Amb tot, sí, és un punt de partida i un esborrany. No m’ha passat per alt però, generalment, en una negociació, si tens les idees clares i et vols posar d’acord per una cosa comuna, no escatimes; és més, de partida aspires als màxims. Més encara si CiU vol actuar de líder de tot aquest procés. Amb sort, E(RC) S(CI) i I(C)V potser seran més clars.

Comentaris