La puta i la Ramoneta

Vaig tard però, fins avui no he decidit que havia trobat prou arguments per escriure sobre el tema. Vagi per endavant que em baso amb el que he llegit a la premsa i escoltat a la ràdio. Estic cansat. I em sento profundament insultat. L’altre dia el president Pujol deia que el govern havia de deixar de fer la puta i la Ramoneta. Molt bé... Si algú m’ho explica... Perquè, d’ençà que ho va dir, crec que encara l’han estat fent més. Acabant, fins avui, pel mateix president Pujol que un dia és independentista i l'altre propacte fiscal. Que no va sentir en Duran dient que eren dues coses antagòniques?

És dilluns, avui m’he reincorporat a la feina (i n’estic agraït) i venia emocionat (segur?) per les darreres declaracions de Pujol. Posava a ratlla als de govern? Si no fos pel que he escotat i llegit posteriorment, diria que no. Més aviat, afegia una mica d’ambigüitat al tema. 

Primer ha estat el portaveu Homs. No li fa nosa el lema de la manifestació però ha fet una crida per tal que la gent es manifesti massivament per donar força a Mas per la negociació de... el pacte fiscal! Però, tranquils!, No s’ha acabat aquí. Llegeixo també que el president Pujol, qui havia dit que s’havia de deixar de fer la punta i la Ramoneta, diu que si la manifestació fa figa, en Mas -pobre- tindrà poca força. Us imagineu per a què? Evidentment, parla de la negociació del pacte fiscal... Però, espera! També tenim el fill Pujol -l’Oriol- que avui també ha assegurat que CiU aniria a la manifestació darrera una senyera i sense lema. Però, tranquils... que la formació se sent còmode amb el lema de l’estat propi. De totes maneres, no s’ha deixat de vincular l’èxit de la manifestació amb la possibilitat del pacte fiscal. 

Com diria aquell: “finz quan ha de dudà la bdoma?” Els meus tres motius -mínims- per no anar a la manifestació són: 1) No vull que la meva presència es manipuli 2) No vull que m’insultin més del que ja m’han fet i estan fent i 3) Estic fart de seguir aquest joc de CiU i tots tenim dret a la veritat. N’estic fart. Respecto, tot i que no comparteixo, la ideologia del PP, PSOE, i totes aquelles que els votants les legitimen; inclosa la de CiU. El que no m’agrada i em sembla que tots tenim un mínim de dignitat i ens haurien de respectar, és que ens enganyin d’aquesta manera. 

Encara no han entès que la gent va a la manifestació amb un lema? Entenc que no s’hi sumin (no es poden manifestar en contra ells mateixos, ja ho vaig escriure a En Mas no va a la mani) però, anar-hi darrera una senyera? A donar suport a què? Més ambigüitat és difícil de superar-la. A més, s'hi senten còmodes... Per afegir-hi més puta i més Ramoneta. No només tot això, sinó que vinculen la manifestació amb la propera negociació pel pacte fiscal; essent conscients que la gent hi anirà amb massa es serviran de tot això per la seva martingala! Coi, doncs que vagin darrera una pancarta on hi posi pacte fiscal i que s’hi posi la gent al darrera que encara avui tingui la innocència i/o ingenuïtat de creure-s’ho. Diria que “fins aquí hem arribat” però, em temo que són capaços de més. 

I de què més... Ja vaig escriure irònicament en aquest bloc una vegada que si jugueu a la borsa, qualsevol empresa que es dediqui a la vaselina, serà properament un valor a l’alça. D’això tinc por, que ens vengui el nostre President per quatre duros com ja va fer amb l’estatut(et) i els catalans hi tornem a caure de quatre grapes. Reincideix. Ja ens va malvendre en una ocasió. Per què no podria fer-ho una nova vegada? Però, insisteixo, tot això ve avalat i legitimitat per un munt de gent que els vota. Si tant madura és la societat catalana, deu estar preparada per saber algunes cartes de CiU, no? No costa tant d’entendre, fins on volen arribar? Doncs que ho mostrin. Que la gent ho sàpiga! 

Jo, ja ho he dit en moltes ocasions. No al concert econòmic, pacte fiscal, engany fiscal. I, no a la manifestació promanipulada. Eleccions anticipades i que cadascú ensenyi les seves cartes. I, la societat catalana, igualment que el govern i cia., deixi de fer la puta i la Ramoneta d'una vegada!

Comentaris