Part del meu futur (2)

Quan vaig escriure Part del meu futur, no tenia clar el què faria però, sí que tenia clar que havia de fer alguna cosa. Alguna cosa més. Si hagués de fer cas a alguns, em dedicaria a fer vida social i personal però, crec que no els hi he fet massa cas. De manera que, com en l’entrada anteriorment mencionada, cerqueu la diferència en la imatge que segueix:


Deixant de banda el canvi de disseny i que hi he posat més informació, sí, finalment he decidit començar un màster. Quan vaig acabar la carrera havia plantejat tres opcions però, finalment, no ha estat cap de les tres. Ni finances i borsa, ni anàlisi política ni .NET. Per què? Finalment no ho he cregut convenient. Finances i borsa, ara que he recuperat l’entrada, senzillament em va passar per alt. Els altres dos... complicat. En primer lloc, anàlisi política, per què? Cada dia m’interessa més la política i, possiblement, l’anàlisi poltíca però, no crec que em serveixi a tall pràctic; continuo sumant-me a les reflexions de Plató. L’ideal hauria estat acabar el màster i anar a fer campanya electoral, debats, presentacions... però, per qui?, per quina formació?, qui et donaria una oportunitat sincera? I, finalment, cas que ho pogués fer, qui t’agrairia mai alguna cosa? Doncs fora. Finalment, .NET. Pels que no esteu en el ram, és un llenguatge de programació. No el vaig veure clar, sobretot, pel desemborsament del total de màster i la ignorància de si podria seguir el ritme del màster tenint en compte que primer -per sort!- és la feina.

De manera que, Màster en Enginyeria Informàtica. Certament, en tinc ganes, la setmana passada vaig rebre el material de les primeres dues assignatures que tinc intenció de fer: Intel·ligència artificial i Tecnologia i desenvolupament en dispositius mòbils. Ho vaig tenir clar de seguida tot i que em va costar molt -i encara no l’he pogut definir- traçar un full de ruta per tot el màster.

El que sí és cert és que, tal i com ho he plantejar ara, si tot va bé i l'acabo, m’he hipotecat fins el febrer del 2016. Ja sé que queda molt enllà però... a dues assignatures per semestre, amb les restriccions que posen a la UOC alhora de cursar unes determinades assignatures per semestre i la dependència entre aquestes, ara per ara no em permet ser més optimista. I, per què dic hipotecar-me? Doncs per la senzilla raó que estudiar, no és barat i són 4 anys quan les recomanacions de matriculació a temps parcial són 2,5. No dic que em sembli bé ni malament el fet que no sigui barat perquè, com he dit altres vegades, l’ensenyament hauria de ser una inversió i la teva docència t’hauria de permetre recuperar-la al món laboral però, pagues un semestre i, quan més en pagues, m’és t’obligues a acabar-ho per, precisament, intentar recuperar la inversió inicial. Quan més temps portes, més necessitat temps d’acabar-ho. Com en l’habitatge, no seguir amb l’estipulat, et comportar unes pèrdues i, quan més camí has recorregut, més gran és la pèrdua si ho deixes a mig fer.

Veurem com va. El dia 19 de setembre comencem. El dia 19 començo una nova etapa i suposo que desapareixeré un xic més del desaparegut habitual. És per una bona causa. Com sempre dic, si es pot, mai has de deixar d’aprendre i, la realització del màster, a banda que em formarà en matèries més concretes de l’àmbit de la informàtica, em permetrà mantenir la ment desperta.

Comentaris