Recuperant el carnet de Súper

Fa dies que estic nostàlgic. TV3 m’hi ajuda. Aquest mes de setembre i quant a televisió es presenta atractiu. No vull dir atractiu quant a novetats de sèries, sinó que atractiu referint-me a que tornaran a fer coses (no totes) que valdran la pena mirar-se-les. I això sí que és nou. De fet, l’altre dia llegia un article a l’Avui on la Gemma Busqueta ja ho esmentava. Torna Bola de Drac. 

Sí, sí. I millor que mai. Però anem a pams. Actualment, al 3XL ja podem gaudir de Tom i Jerry, Scooby Doo, Els Dalton, Shin Chan... Tot torna. Bé, tot no, però algunes coses bones tornen. No sé si és bo o dolent. Precisament, una de les coses que tornen, són les aventures de Goku, Krilin, Bulma, Fullet Tortuga... TV3 ha adquirit els drets de la franquícia i el 3XL emetrà la sèries al completa incloent Bola de Drac, Bola de drac Z, Bola de drac GT i Bola de drac KAI, que és la remasterització de Bola de drac Z en HD i format 16:9 i -novetat- és inèdita en televisió. Bravo TV3. Quan se us ha de felicitat, se us felicita. 

Aquest és el fruit d’una llarga reivindicació dels joves de la meva generació i que fa pensar diverses coses; o em fa pensar en diverses coses. La primera em fa reflexionar si és que ara no fan sèries de dibuixos que valguin la pena. Potser no les fan; o potser no les deixen fer o no les deixen reproduir a la televisió. Tot això del control de les sèries i tants romanços ho trobo una tonteria. No crec que a la meva generació hi hagi més criminals que l’anterior o a la següent pel fet de veure combats de dibuixos animats a la televisió. La segona és: què miren la canalla d’avui? O potser ni tant sols miren la televisió perquè estan distrets amb el que els ofereix la xarxa? I, finalment, el retorn de la sèrie d’Akira Toriyama serà l’única que tornarà? 

En aquest darrer sentit i, del mateix creador, per quan el retorn del Doctor Slump? Oh! Recordo que hi ha un episodi on en Goku fa una visita a la Vila del Pingüí. Però no és tot. Per quan el retorn de Muscleman? I el Petit Txef, Conan, Fly ... I no em poso amb sèries d’altres cadenes perquè molt voldrien que retornés Mazinger Z. I si ens posem a recuperar sèries, perquè no recuperem programes? Per què no remasteritzem els Persones Humanes de Miquel Calçada i Olivella? 

Tot plegat em retorna a la infància i adolescència. És bonic. Però quan dic que no sé si és bo o és dolent ho dic pensant en el que hem produït des del 80 fins ara. No hem sigut capaços de fer res millor? D’innovar i millorar el que s’havia fet fins aleshores? Això és un fet preocupant. També passa amb la música. Ara sembla que tornen a sorgir grans grups i cantautors però, després de The Beatles, Queen, Rolling Stones o Sau, Sopa de Cabra... què més ha nascut digne de marcar a una o dues generacions senceres? 

En fi, després de tot això i veient que retornem al passat, no només hauré de fer una cerca exhaustiva als meus records, sinó també a caixes i calaixos per veure si sóc capaç de recuperar el meu carnet de Súper3. Tot i tenir-ne dos (vaig enviar dos superquès amb dues fotos i va col·lar), no sé pas on deuen ser i tindré complicat.

Comentaris