Eleccions #25N: Pirata.cat

Arribats a aquest punt on hem descartat CiU (Reagrupament implícitament), SI i potser E(RC), què ens queda? Si recordeu el que deia en la primera entrada d’aquesta col·lecció del #25N quan parlava de les candidatures presentades pel 25N, deia que si la pregunta a fer-se era quin representava millor els meus interessos. Anant rebaixant expectatives, arribàvem a la conclusió que m’hauria de respondre la trista pregunta de quin és el partit que, tenint en compte que els objectius prioritaris no queden satisfets, qui en satisfà de secundaris i ens insulta menys. Ha arribat aquest moment. També ha arribat aquell moment on molt em titllaran d’irresponsable. Ja no ve d’aquí. A la meva manera d’entendre, m’he justificat prou.

Les dues alternatives que he trobat són Escons en blanc (Eb) i Pirates de Catalunya. Ho dic molt seriosament. A diferència de la resta de partits, tenen un programa electoral clar, sense ambigüitats, curt i, no ho oblidem, no podent-se satisfer els objectius prioritaris, si més no aquests dos em satisfan els secundaris. Donem una ullada als seus programes electorals.

Comencem pels Pirates de Catalunya. Segons la wiquipèdia Pirates de Catalunya (les sigles del qual són PIRATA.CAT) és un partit polític català fundat l'any 2010 amb la voluntat de reformar les lleis de propietat intel·lectual i industrial, incloent-hi els drets d'autor i les patents, a més d'apostar per la democràcia directa, l'accés obert a la cultura i al coneixement i la defensa dels drets humans. Algú en contra a la sala? Diuen cap bestiesa? A alguns els sembla que per dir-se pirates ja han de ser vés a saber què però, no sembla que sigui així. Per aprofundir amb ells, donem una ullada al seu lloc web i què promouen. Vagi per endavant que, com molts ja sabeu, sóc liberal i informàtic. Ho podeu veure al meu perfil.

Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT) és un partit polític que es va presentar a les Eleccions al Parlament 2010 per primer cop. Després s'ha presentat a les Eleccions Municipals 2011, a les Eleccions Generals 2011 del 20N (programa de les Generals), i ara també a las Eleccions al Parlament 2013 del 25N. També pots fer-los un cop d'ull a les preguntes més freqüents (i segona part).

Hi ha partits pirata arreu del món i cadascun és independent de l’altre. Lluny del que molts poden creure, en alguns països tenen representació: 3 regidors a Catalunya, 1 a Suïssa, 3 a la República Txeca, i 196 a Alemanya. També tenen 2 europarlamentaris suecs, i 15 diputats a Berlín. Poca broma. Com he dit anteriorment, el seu ideari és breu i concís: podem veure’l en els següents vídeos i ens serà a tots molt més còmode (en total són uns 10 minuts i val la pensa escoltar-ho):

Democràcia directe:
 Transparència total:
 Control de la privacitat:
 Programari lliure (ja ho he anotat en alguna ocasió quan parlava de les retallades):
Neutralitat d’Internet:
Accés a la cultura:
Un bon sistema educatiu:
Obertura al coneixement:

Francament, és l’ideari que actualment em satisfà més o, millor expressat, el que tinc la convicció que em satisfà i no m’hipoteca en res. Em refereixo al pac. Ja he dit que no vull ser corresponsable del que plantegen les forces polítiques analitzades anteriorment. En termes nacionals, no crec que ens convingui allargar l’agonia amb una consulta i no vull donar suport a una cosa que no veig clara. En el cas del Pirates, ho veig tot molt clar i no hipoteco res.

En una entrada posterior analitzem els Escons en blanc.

Comentaris

  1. Hola Carles,

    compte, que sembla que has posat el mateix vídeo totes les vegades. Per cert, soc el David que surt al vídeo :)

    Et recomano aquest article, on es resumeix el programa electoral i podràs trobar el vídeo de campanya:
    http://pirata.cat/bloc/?p=3611

    Salut i rom!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies David,

      He posat la llisa de reproducció... Bé, quan tingui un moment ho esmeno.

      Gràcies de nou.

      Elimina
  2. PD: ara mateix tenim molts més representants :)

    Regidors a Àustria, un senador a República Txeca, més de 50 diputats a Alemanya i 3 alcaldíes (2 a Alemanya i una a Suïssa)

    Presència als 4 continents, a més de 60 estats.

    I tot això en només 6 anys de vida :)

    Arrrr!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Kaperuzito pel comentari i la puntualització. Vaig a agafar les dades del web.

      Ànims i endavant!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada